Capii mafiei, opriţi să mai poarte haine de firmă la închisoare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mafioti in puscarie
mafioti in puscarie

Un director de închisoare din Italia, numit recent în funcţie, le va interzice mafioţilor condamnaţi să mai poarte haine care aparţin designerilor celebri ca să îşi etaleze statutul şi averea.

Autor: Iulia Marin

Rita Barbera, noul director al închisorii Ucciardone din Palermo, capitala Sicilei, a afirmat recent că obiceiul prizonierul de a purta Gucci, Armani şi alte haine de firmă, precum şi bijuterii opulente, va trebui să înceteze, scrie site-ul www.telegraph.co.uk.

Spre deosebire de alte ţări, prizonierii închisorilor italiene nu trebuie să poarte uniformă.

Condiţiile relaxate din închisoare unde se spune că unul dintre capii renumiţi ai mafiei şi-a sărbătorit ziua de naştere cu homar şi şampanie i-au adus acesteia porecla: “The Grand Hotel”.

Regimul lejer suportă comparaţie cu filmul produs la Hollywood, „Godfellas”, cu Robert De Niro şi Joe Pesci în rolurile principale, personajele interpretate de aceştia trăind într-un lux desăvârşit chiar şi în spatele gratiilor.

Doamna Barbera susţine că nu le va mai tolera prizonierilor toate acestea, unii dintre ei find chiar membri ai organizaţiei Cosa Nostra care îşi expun cu mândrie jachetele Louis Vuitton, cămăşile de mătase Valentino sau pantofii sport Nike.

“În memoria colectivă, închisoarea este cunoscută prin imagini cu mafioţi care poartă haine de mătase, iar asta este ceva ce trebuie schimbat”, a spus noul director. “Trebuie să eliminăm diferenţele dintre prizonieri, diferenţe care sunt scoase în evidenţă prin expunerea statutului, a puterii şi a supremaţiei economice.”

Măsura a generat însă deja nemulţumiri, atât de la cei închişi, cât şi din partea familiilor acestora.

“De ce ar trebui să îi spună autorităţile soţului meu ce să poarte?” a declarat o femeie pentru ziarul italian “La Stampa”.

O alta şi-a manifestat nemulţumirea : “Soţul meu va trebui să umble pe acolo dezbrăcat, pentru că are doar haine de firmă, dar nu ca să îşi etaleze luxul, ci pentru că sunt de bună calitate şi durează mai mult. De ce să îl umilească în halul ăsta şi să mă determine să merg să îi cumpăr haine de la tarabele de pe stradă?”

Nu toţi prizonierii au însă parte de o asemenea indulgenţă. Închisoarea din faţă, o fostă fortăreaţă construită de familia Bourbon care a condus în trecut Sicilia, este suprapopulată, având 700 de prizonieri înghesuiţi în celule construite să adăpostească maxim 500 de persoane.

Spre deosebire de mafioţii cei bogaţi, cărora le-a fost permis să trăiască în confort, mulţi condamnaţi sunt străini sau criminali de rând care nu îşi permit pantofi decenţi sau lenjerie.

Mafia mobsters banned from wearing designer label clothes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel