Cannes 2016. Godard omagiat în afișul festivalului
Data publicării:
Autor: Magda Mihăilescu
WhatsApp
Nimic din ceea ce evocă măreția Festivalului de la Cannes nu lipsește din afișul acestei ediției preaniversare, a 69-a (11 - 22 mai). 

Soarele care transformă peisajul scăldându-l în culori aurii, marea și faimoasele trepte ce se pierd în orizont, ca tot atâtea căi de acces către râvnita glorie.

Bărbatul care le străbate este Michel Piccoli, căci imaginea emblematică ne apare ca un desen ce mixează fotograme din creația lui Godard Disprețul (1963), cu Piccoli și Brigitte Bardot, printre altele, una dintre cele mai faimoase, despre misterul unui nașterii unui film și cele mai frumoase producții în Cinemascope. Optând pentru această propunere a graficienilor Hervé Chigioni și Gilles Frappier, Festivalul de la Cannes își reafirmă dorința programatică de a omagia marile opere și pe ai lor autori.

Totodată, se adresează memoriei cinefile, căreia îi oferă prilejul de trăi emoția tulburătoarei aserțiuni cu care se deschide filmul lui Godard:" Cinematograful a substituit privirii noastre o lume în armonie cu propriile dorințe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel