Cannabis ascuns în cutii de detergent. Doi ieșeni, prinși în flagrant / GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Doi ieșeni au fost prinși în flagrant după ce au ridicat un colet cu patru cutii de detergent în care se aflau, de fapt, aproximativ două kilograme de cannabis. 

Doi ieșeni au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc, anunță procurorii DIICOT.

Ei sunt acuzați că au introdus în România o cantitate de cannabis procurată din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie. De altfel, miercuri, 7 iulie, cei doi ieșeni au fost prinși în flagrant după ce au ridicat de la societatea de transport un colet cu patru cutii de detergent. 

În cutiile menționate se aflau, de fapt, aproximativ două kilograme de cannabis. 

VEZI ȘI: Flagrant delict și percheziții, la Botoșani. Tineri între 17 și 21 de ani, bănuiți de 'afaceri' cu droguri

Comunicatul DIICOT 

'La data de 07.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținere pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la începtul lunii iulie 2021, inculpații au procurat din Spania o cantitate de cannabis, pe care au introdus-o pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de coletărie.

La data de 07.07.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, după ce aceștia au ridicat de la societatea de transport un colet, ce conținea 4 cutii de detergent, în care era disimulată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de cannabis.', a transmis DIICOT.

VEZI ȘI: Doi tineri din Vrancea, prinși în flagrant cu droguri de risc. Au fost reținuți de polițiști

Se solicită măsura arestului preventiv 

Inculpații reținuți vor să fi prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

'Acțiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.', precizează DIICOT. 

În încheiere, DIICOT face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

VEZI ȘI: Tânăr prins când ridica un colet cu 4 kg de cannabis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel