Canicula, PERICOL pentru şoferi. Ce se poate strica la maşină
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Venirea verii nu pune probleme doar oamenilor, din cauza disconfortului termic. Canicula poate afecta mai multe componente ale maşinilor. 

1. Căldura poate afecta bateriile

Majoritatea șoferilor consideră că problemele baterii  apar în primul rând pe timp de iarnă, dar căldura poate afecta la fel de negativ bateria și vara. Temperaturile extreme pot duce la evaporarea rapidă a lichidului bateriei, ceea ce duce la coroziunea conexiunilor.

2. Componentele din cauciuc

Componentele din cauciuc sunt mai sensibile la deteriorarea cauzată de căldura extremă. Controlați furtunurile și celelalte componente din cauciuc pentru a vedea dacă au apărut fisuri.

3. Atenție la bordul mașinii

O componenta foarte expusă la căldură soarelui este bordul. Dacă nu este protejată, aceasta se poate crapă. Se recomandă parcarea într-o zonă umbrită, iar dacă nu se poate acest lucru bordul ar trebui acoperit cu parasolar.

4. Uzura volanului

Supus în mod prelungit la căldură soarelui, volanul se vă deteriora și pot apărea mici fisuri. Pentru ca volanul să fie mereu într-o stare bună se recomandă montarea de folii auto pe geamuri, scrie promotor.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel