2,2 milioane de locuințe din SUA, fără curent electric. "Nu există benzină disponibilă. Totul se apropie de un punct critic”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Milioane de americani din sud-estul Texasului s-au confruntat marți cu temperaturi extrem de ridicate, fără aer condiționat.

Totul după ce furtuna tropicală mortală Beryl a lăsat fără curent o mare parte a regiunii. Aproximativ 2,2 milioane de locuințe și întreprinderi au rămas fără electricitate, potrivit Poweroutage.us, în timp ce temperaturile atingeau 38 de grade Celsius, marți la prânz, a declarat Serviciul meteorologic național, potrivit Reuters.

"Lipsa aerului condiționat ar putea crea condiții periculoase"

"Fără curent electric, în mare parte din sud-estul Texasului, în urma furtunii Beryl, lipsa aerului condiționat ar putea crea condiții periculoase", a declarat serviciul în prognoza sa pentru zonă, unde se așteaptă să se atingă 40 de grade Celsius.

Furtuna tropicală Beryl a lovit, luni, Texasul, inundând autostrăzi, avariind case și dărâmând linii electrice în calea sa. Șapte persoane au fost ucise de furtună în Texas, a raportat Houston Chronicle.

Furtuna, care ar trebui să slăbească rapid pe măsură ce se deplasează spre interior, a traversat săptămâna trecută Jamaica, Grenada și St. Vincent și Grenadine, ucigând 11 persoane înainte de a ajunge în Texas.

"Sunt posibile mai multe tornade & rafale izolate dăunătoare", a precizat acesta.

Raymond Miller, un locuitor din Houston, în vârstă de 46 de ani, a rămas fără curent electric de luni de la ora 6 dimineața.

"A fost cald, am avut probleme cu somnul, iar umiditatea din apartament îmi îngreunează respirația. Deschiderea ferestrelor noaptea trecută nu a rezolvat nimic, ba chiar a înrăutățit situația", a declarat Miller, care lucrează pentru o instituție de învățământ superior din zonă.

"Totul se apropie de un punct critic"

Miller a declarat că intenționează, marți, să stea cu câinele său în vehiculul său cu aer condiționat, care mai are doar un sfert de rezervor de benzină.

"Nu există benzină disponibilă. Toată lumea a rămas fără benzină", a spus el. "Există doar o mulțime de necunoscute în acest moment ... Este cu siguranță dificil. În acest moment, totul se apropie de un punct critic".

Cei din Texas reprezentau doar un mic procent din cele 128 de milioane de persoane din SUA aflate, marți, sub avertizare de caniculă. În cea mai mare parte a Vestului, erau așteptate temperaturi record.

Marți, cei care locuiesc într-o mare parte din Est ar trebui să înregistreze din nou temperaturi sufocante. De pe coasta Golfului până în sud-est, în partea centrală a Atlanticului și în sudul Noii Anglii, temperaturile maxime zilnice ar urma să depășească 38 C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel