Candidează Gabriela Firea la Primăria Capitalei din partea PSD? Marcel Ciolacu evită răspunsul. "Viaţa nu se termină nici la mine, nici la dna Firea"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Mai este Gabriela Firea o opţiune pe lista de candidaţi la Primăria Capitalei la alegerile din 2024? Marcel Ciolacu vine cu lămuriri.

Victor Ciutacu l-a provocat pe prim ministrul României Marcel Ciolacu să spună dacă PSD o susţine pe Gabriela Firea la primăria Capitalei, după ce aceasta s-a autosuspendat din partid.

"Am aflat de la doamna Firea că aţi declarat-o nevinovată în calitate de premier şi că o susţineţi la Primăria Capitalei. E adevărat?", a întrebat Ciutacu. 

CITEŞTE ŞI - Gabriela Firea anunţă că rămâne candidatul PSD la Primăria Capitalei. "Dl preşedinte mi-a spus. Lucruri afirmate cu subiect şi predicat, nu inventez"

Marcel Ciolacu a replicat: "În continuare vă spun, doamna Firea nu a avut nicio atribuţie... Şi-a depus demisia la o presiune publică uriaşă. Câteodată, ca om politic, nu împarţi nici dreptatea nici nedreptatea! Ce mă bucură e că doamna Gabriela Firea a ieşit la o televiziune şi a început să dea explicaţii. Cred că asta este abordarea corectă."

Victor Ciutacu a insistat: "Dar tot nu mi-aţi răspuns: Este candidatul PSD la Primăria Capitalei?"

Premierul a explicat: "Până să se întâmple aceste incident, era! Haideţi să vedem cum decurg lucrurile! Pentru că viaţa nu se termină nici la mine nici la doamna Firea. În acest moment eu nu am altă decizie în ceea ce priveşte alt candidat la Bucureşti. Dar nu cred că asta este prioritatea doamnei Firea, nici a PSD-ului şi nici a mea.

Alegerile sunt în septembrie la anul. Avem timp cu toţii să închidem anumite capitole. Înţeleg multe. Înţeleg, în primul rând, că vorbim despre o doamnă, despre o femeie, înţeleg emoţia trăită... Gabi trebuie să continue să dea explicaţiile necesare pentru a închide toate deciziile. Există în politică, ca şi ministru, greşeli... sau infracţiuni (nu este vorba aici!) dar există şi o construcţie în jurul tău care-ţi dăunează la un moment dat."

În iulie 2023, pe fondul scandalului cu "azilele groazei", ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a demisionat din funcţie, după o întâlnire la Palatul Victoria pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu. Firea s-a autosuspendat și din funcția de președinte al organizației PSD București și din Biroul Permanent Național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel