Candidatură Iohannis. Bulai: E un mesaj către...
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulai a declarat la România TV că anunțul de candidatură al președintelui Klaus Iohannis este, de fapt, un semnal către cei care îi sunt loiali. 

Sociologul apreciază că anunțul lui Iohannis nu reprezintă o surpriză și că face parte dintr-o strategie firească pentru un lider. "Nu e o mare surpriză, dar e o declarație de care trebuie să se țină cont în mediul intern și internațional. Din punct de vedere al poziției în rândul marilor actori politici din România, îl avantajează”, a zis sociologul 

Nu candidezi, nu contezi

Bulai spune că a observat că angajații la stat pierd de obicei respectul față de un șef care renunță. "Dacă nu candidezi nu mai contezi. De obicei toți slujbașii statului sunt foarte respectuoși cu cei care par a fi pe cai mari și care rămân în joc. Să ne aducem aminte de fostul președinte Constantinescu când a ezitat să spună că va mai candida și apoi cu un an înainte a anunțat că nu o va mai face. De obicei se pierde respectul și loialitatea față de liderul pe care îl susții dacă anunță că va ieși din cursă. Dacă Dragnea ar fi anunțat că se retrage puțin, probabil că nimeni din partid nu i-ar mai fi răspus la telefon", a explicat Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel