Candidatul preferat de Traian Băsescu la alegerile prezidențiale. ”Au sărit toți deștepții pământului”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Traian Băsescu/Agerpres
Traian Băsescu/Agerpres
Traian Băsescu a vorbit despre candidații la alegerile prezidențiale. 

”Categoric, PSD-ul își va băga om în turul doi. Probabil că al doilea om ar putea fi doamna Lasconi sau undeva în zona suveraniștilor, dar nu cred că, spre exemplu, Simion va fi capabil să intre în turul doi. Lumea se va dumiri. Dacă mai face Șoșoacă câteva ca asta din prima zi la Parlamentul European, oamenii își vor da seama că sunt inutili. În afară ce Ciolacu, nu văd un alt candidat care poate intra în turul doi” a spus Traian Băsescu, la Digi24. 

Întrebat despre Nicolae Ciucă, fostul președinte consideră că s-ar putea ca românii să se cam sature de rezerviștii care au împânzit televiziunile: ”Peste tot rezerviști” observă el. 

”Și eu am numit un premier, pe Ponta, și la ce mi-a folosit?”

Cu privire la Mircea Geoană, Traian Băsescu afirmă că ”nu cred că se va aventura într-o competiție electorală, dacă nu va avea un partid în spate, iar eu nu văd partidul care să-i ofere această postură. Ca independent, nu-l văd câștigând. Dacă prin absurd, câștigi, ce faci după? Nu ai un suport parlamentar pentru un program pe care să-l susții în campanie. Ce faci? Numești un premier... și eu am numit un premier, pe Ponta, și la ce mi-a folosit?”. 

Ulterior, întrebat în emisiune pe cine pariază pentru președința României, Traian Băsescu a răspuns: ”Am un candidat pe care-l simpatizez, dar nu l-aș face public, pentru că, dacă am zis de doamna Lasconi, ce au sărit toți deștepții pământului, că ”cum?”, adică eu n-am voie să am un punct de vedere după părerea unora din presă, doar ei pot să spună ”Ciolacu trebuie să fie președinte”. Rămâne doamna Lasconi favorita mea din acest punct de vedere”. Fostul președinte i-a sugerat să fie modestă și să aibă poarta deschisă pentru toți cei decenți care vor să vină alături de ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel