Candidații pentru Consiliul de Administrație al SRR, avizați de comisiile parlamentare de specialitate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Candidații propuși pentru Consiliul de Administrație al SRR au fost avizați în Parlamentul României.

Candidaţii pentru Consiliul de Administraţie pentru Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) au fost avizaţi, luni, în comisiile parlamentare reunite pentru Cultură.

Este vorba despre Ruxandra Săraru, Radu Herjeu şi Răzvan-Ioan Dincă, propuşi de PSD, Radu F. Alexandru şi Alexandra Bogdan, propuşi de PNL, Liviu Popescu, propus de USR, Annamaria Maria Bodoczi, propusă de UDMR, Dragoş Daniel Pătlăgeanu, propus de Preşedinţie, Maria Ţoghină, propusă de Guvern, Oana Rusu şi Marius Dorian Tănase, reprezentanţi ai salariaţilor, Milan Manyura - minorităţi, Sorin Faur, propus de AUR.

Avizul este consultativ.

Directorii generali, validați prin vot de Parlament

 

În cadrul dezbaterilor, Ruxandra Săraru a susţinut nevoia de întinerire a audienţei radioului public şi să se revină la taxa audiovizuală. La rândul său, Radu Herjeu a afirmat că SRR este una din puţinele instituţii publice "validate" de români prin audienţele pe care le are.

Potrivit lui Liviu Popescu, director general interimar al SRR, "în proporţie de peste 70%, publicul Radio România este sărit de 60 de ani". În opinia sa, site-ul instituţiei are un nivel de vulnerabilitate "abisal" şi nu are nicio opţiune de trasabilitate.

Plenul Parlamentului se reuneşte luni, de la ora 17,00, pentru numirea Consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune.

După ce plenul va numi cele două consilii, acestea vor alege şi propune preşedinţii-directori generali, care trebuie validaţi prin vot de plenul Parlamentului. Mandatul este de 4 ani, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel