Candidații la prezidențiale: din PNL, PSD și USR. Bogdan Chirieac, numele care ar îndeplini toate criteriile
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Cine va fi înlocuitorul lui Klaus Iohannis din 2024? Analistul politic Bogdan Chirieac are mai multe nume.

Deja se vehiculează mai multe nume în zona de propuneri pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Printre ele se numără şi Mircea Geoană, actualmente secretar general adjunct al NATO.

"PSD-ul are mulţi candidaţi puternici. Dar acum, oarecum în afara PSD, mă gândesc la Mircea Geoană care ar îndeplini toate criteriile legat de ce ar avea nevoie România începând cu 2024. În acelaşi timp este preşedintele Marcel Ciolacu. Mai sunt şi alte personalităţi în PSD care pot să candideze la preşedinţie.

În privinţa PNL, premierul Nicolae Ciucă este preşedintele partidului şi, teoretic, candidat la prezidenţiale. Acum se mai vorbeşte de doamna Maia Sandu, unii vorbesc că PNL ar putea să o sprijine pe doamna Kovesi care se pare că şi-ar dori foarte tare conform declaraţiilor făcute. Cu siguranţă, din numele astea se va concretiza ceva. Să vedem ce va face USR şi el - dacă va merge cu doamna Kovesi sau cu domnul Cătălin Drulă. Din numele astea vom avea candidaţi. Dar e perioada asta dinainte unde e multă zbatere" a spus analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV.

În ce-l priveşte pe liderul USR, Cătălin Drulă, acesta spune că este posibilă colaborarea cu Ludovic Orban, în perspectiva anului electoral 2024, precum şi cu „alte partide democratice şi cu toţi cei care vor să pună umărul la dărâmârea PNL-PSD”. În schimb, el exclude o colaborare cu un partid extremist precum AUR şi cu REPER condus de către Dacian Cioloş.

Scenariul Maia Sandu - candidat la prezidențialele din România, în discuţii

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost deja vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024. 

Chiar Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat, la începutul săptămânii trecute, dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024. Acesta a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel