Candidații ASF, audiați de Comisiile de specialitate. Viorel Ștefan, susținut de Dragnea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viorel Stefan
Viorel Stefan
Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să îi audieze, marţi, începând cu ora 10,00, pe candidaţii înscrişi pentru a ocupa locuri în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit ordinii de zi, Comisiile pentru buget şi Comisiile economice îi audiază pe candidaţii propuşi să ocupe funcţii în Consiliul ASF.

Conform Regulamentului, partidele politice sunt cele care fac propuneri pentru cele nouă posturi din conducerea ASF.

Viorel Ștefan, unul dintre candidați

Printre propunerile cunoscute până acum se numără actualul preşedinte al ASF, Leonardo Badea, şi vicepremierul Viorel Ştefan.

Vicepremierul Viorel Ştefan a precizat săptămâna trecută că şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

"Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia ASF", a spus Ştefan la Palatul Parlamentului, întrebat dacă va rămâne în Guvern.

El a menţionat că dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar.

Viorel Ștefan, susținut de Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că personal îl susţine pe viceprim-ministrul Viorel Ştefan pentru această funcţie, dar că membrii CEx i-au atras atenţia asupra faptului că lui Leonardo Badea i s-a promis susţinere la ASF şi după interimat.

"Eu, aseară, le-am spus colegilor mei că eu îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii din Comitetul Executiv Naţional au ridicat o problemă destul de delicată - sigur, nu are foarte multă conotaţie politică, dar e o problemă umană, aşa au caracterizat-o -, în sensul că lui Leo Badea i s-a cerut anul trecut să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, dându-i-se asigurări că va fi susţinut şi pe următorul mandat, şi colegii au spus că nu ar fi deloc corect faţă de domnul Badea ca, după ce a fost asigurat de partid că după acel sfârşit de mandat va fi susţinut în continuare, acum să nu mai fie susţinut. Vom mai avea o discuţie mâine dimineaţă (marţi- n.r.), dar într-adevăr este o situaţie delicată", a arătat Dragnea, într-o declaraţie de presă, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că în cadrul şedinţei CExN a fost exprimat votul pentru a desemna din partea partidului candidaţi la conducerea Consiliului Naţional al Audiovizualului şi a Autorităţii de Supraveghere Financiară, dar că persoanele susţinute de către PSD urmează să fie anunţate marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel