Candidat USR-PLUS. Nicuşor Dan, după întâlnirea cu Barna: Dacă faci o echipă de fotbal, nu o testezi la fotbal de sală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Nicușor Dan/Foto Agerpres
Nicușor Dan/Foto Agerpres
Deputatul independent Nicuşor Dan, susţinut de USR la Primăria Capitalei, a declarat că nu a ajuns, duminică, la un acord cu Vlad Voiculescu în ce priveşte metoda de desemnare a candidatului comun al Alianţei USR PLUS şi a pledat pentru folosirea sondajelor de opinie, ca instrument în vederea departajării.

'Nu am ajuns la o soluţie în privinţa metodei de desemnare a candidatului Alianţei. Nu era responsabilitatea noastră, e responsabilitatea organismului de conducere al Alianţei USR PLUS. A fost această întâlnire, încercând... Dacă noi am fi ajuns la un acord, atunci Alianţa ar fi fost de acord. Nu am ajuns. Eu susţin în continuare varianta sondajului, din mai multe motive. Cel mai simplu: dacă e să faci o echipă de fotbal, nu testezi oamenii la fotbal de sală, îi testezi la fotbal.'

De ce susține varianta sondajului

'În al doilea rând, există mulţi oameni care m-au votat în 2012, care m-au votat în 2016. Am responsabilitate faţă de aceşti oameni pe care i-am văzut în săptămânile acestea, în care am fost în stradă. Am stat de vorbă cu ei, mi-au spus că vor să mă voteze. Nu pot pe aceşti oameni să îi duc într-o loterie a unor alegeri primare, despre care ei, poate, nici nu o să afle că există şi să risc să nu fiu desemnat', a arătat Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.

El a reamintit că a solicitat opinia a trei sociologi români, care au precizat că o formaţiune politică trebuie să realizeze un sondaj pentru a vedea care este opinia populaţiei în ce priveşte desemnarea unui candidat. Candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a anunţat că în cazul în care Birourile naţionale reunite ale USR şi PLUS nu ajung la o soluţie pentru desemnarea unei singure echipe la alegerile locale, va propune un referendum intern privind metoda de stabilire a candidatului comun. Voiculescu mai preciza că a avut duminică o întâlnire cu Nicuşor Dan şi că i-a propus acestuia să formeze o 'echipă pentru Bucureşti', deoarece au 'competenţe complementare'.

 'Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare' a candidatului 

Potrivit reprezentantului PLUS, 'cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare' a candidatului pentru funcţia de primar, în condiţiile în care Nicuşor Dan doreşte sondaj de opinie, iar el optează pentru o consultare publică (alegeri primare, referendum). Duminică, înaintea întâlnirii cu reprezentantul PLUS, Nicuşor Dan propunea un calendar, pentru ca în maximum cinci săptămâni să fie stabilit un candidat comun.

Acest calendar includea: realizarea a trei dezbateri la trei televiziuni cu audienţe relevante şi constituirea unei echipe de sociologi de prestigiu, independenţi, agreaţi de ambele părţi, care să determine cea mai relevantă metodologie, transparentă şi auditabilă de sondare a publicului bucureştean, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel