Când vor putea astronauții să locuiască pe Lună. NASA a făcut anunțul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Când vor putea astronauții să locuiască pe Lună. NASA a făcut anunțul / Foto: Pixabay, de Ponciano
Când vor putea astronauții să locuiască pe Lună. NASA a făcut anunțul / Foto: Pixabay, de Ponciano
Află în articol când vor putea astronauții să locuiască pe Lună.

NASA plănuiește ca într-un deceniu astronauți să lucreze și să trăiască pe Lună timp de până la două luni, scrie Sky News. Racheta Artemis a NASA a pornit în cursa spre Lună săptămâna aceasta, trimițând o capsulă de ultimă generație într-o călătorie fără echipaj în jurul Lunii și înapoi, la 50 de ani după ultima misiune lunară Apollo.

Lansarea mult întârziată și foarte așteptată a agenției spațiale americane din Florida a dat startul programului succesor al lui Apollo, Artemis, care are ca scop întoarcerea astronauților pe suprafața lunară în acest deceniu și stabilirea unei baze durabile acolo, ca o piatră de temelie pentru viitoarea explorare umană a Marte. 

Cum va arăta tabăra Artemis de pe Lună



NASA a precizat că programul este de fapt o piatră de temelie spre trimiterea de echipaje obișnuite pe Lună - și chiar pentru ca acestea să rămână pentru perioade mai lungi. Administrația Națională Aeronautică și Spațială plănuiește să înființeze ceea ce numește tabăra de bază Artemis, care va avea "o cabină lunară modernă și chiar o casă mobilă", care va permite astronauților să rămână până la două luni pe Lună.

Un purtător de cuvânt a spus: "NASA se va baza pe impulsul acestei misiuni de întoarcere umană în patru ani și intenționează să trimită echipajul pe Lună aproximativ o dată pe an după aceea. Pentru a oferi astronauților un loc unde să trăiască și să lucreze pe Lună, conceptul Artemis Base Camp al agenției include o cabină lunară modernă, un rover și chiar o casă mobilă. Misiunile timpurii vor include șederi scurte la suprafață, dar pe măsură ce tabăra de bază evoluează, scopul este de a permite echipajului să rămână pe suprafața lunară timp de până la două luni la un moment dat".

Misiunea Artemis I de trei săptămâni, care a decolat săptămâna aceasta, implică un zbor Orion de 25 de zile, care aduce capsula la aproximativ 97 km de suprafața lunară, înainte de a zbura la aproximativ 64.400 km dincolo de Lună și să se întoarcă înapoi pe pământ.

Primii astronauți de pe Lună au susținut că au fost urmăriți de OZN-uri în timp ce erau acolo

Cei mai faimoși doi astronauți ai lumii, Neil Armstrong și Buzz Aldrin, ar fi pretins ambii că au văzut OZN-uri în timp ce se îndreptau spre Lună, scrie Daily Star. În 2005, vorbind la Science Channel, Aldrin a vorbit despre momentul în care echipajul misiunii Apollo 11 din 1969 a văzut obiecte neidentificate în spațiu. Niciunul dintre bărbați nu a făcut niciun comentariu despre extratereștri, ci doar că unele obiecte au fost neidentificate în timpul misiunii lor.

Aldrin a spus: "Exista ceva acolo care, uh, era suficient de aproape pentru a fi observat și ce ar putea fi?... Mike (Collins) a decis că o poate vedea cu telescopul și era capabil să facă asta atunci când era într-o singură poziție, care avea o serie de elipse, dar când a făcut imaginea foarte clară, a văzut ceva în formă L. Asta nu ne-a spus prea multe".

Buzz Aldrin a spus că nu au raportat cele observate pentru că se temea că ar putea pune în pericol misiunea, relatează Hows and Whys. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel