Când vor fi reluate discuțiile privind comasarea alegerilor. Ionuț Stroe: Timpul ne presează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a spus când vor fi reluate discuțiile privind comasarea alegerilor. 

Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la o concluzie finală în privinţa comasării alegerilor, în urma şedinţei de coaliţie desfăşurată joi după-amiază, la Palatul Victoria. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a confirmat această informație, apărută inițial pe surse, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Alegeri comasate. PSD și PNL nu au căzut la un acord. Negocierile vor fi reluate luni

"Este foarte probabil ca aceste discuții despre comasarea alegerilor să continue săptămâna viitoare, probabil luni. Comasarea alegerilor, în mod evident are o serie de avantaje și este absolut necesară să existe o decizie. Noi, liberalii, am spus-o foarte clar că ne-am dori ca această discuție privind această posibilă organizare a mai multor tipuri de alegeri să fie tranșată totuși cât mai repete, că deja timpul ne presează, deja am intrat în acest an super-electoral, ne obligă nu doar procedurile, dar ne obligă în mod evident și agenda Guvernului, care este destul de încărcată. Este foarte important să arătăm preocupare atât pentru guvernare, cât și pentru organizarea acestor alegeri", a spus Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe: Sunt foarte multe argumente asupra cărora cu toții am căzut de acord

Întrebat de ce nu s-a ajuns astăzi la o decizie, Ionuț Stroe a spus: "Nu am participat la ședința coaliției, dar nu cred că există neînțelegeri, există anumite argumente și anumite scenarii care probabil au fost luate în discuție. (...) Sunt foarte multe argumente asupra cărora cu toții am căzut de acord, apropo de simplificarea procesului electoral, apropo de motivarea oamenilor pentru a avea niște alegeri cu o participare cât mai mare, și argumentul financiar, adică sunt lucruri cu care cu toții suntem de acord, dar probabil că săptămâna viitoare se va ajunge la o concluzie".

Reamintim că potrivit surselor, partidele din coaliția de guvernare și-ar dori o dublă comasare a alegerilor. Astfel, turul 2 al alegerilor prezidențiale ar urma să aibă loc în același timp cu alegerile parlamentare, la începutul lunii decembrie, iar alegerile locale ar urma să fie comasate cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel