Când vor fi deschise târgurile de Crăciun din București, Sibiu, Craiova, Budapesta, Viena și Praga
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Când vor fi deschise târgurile de Crăciun din București, Sibiu, Budapesta, Viena și Praga / Foto: Pixabay, de Dar1930
Când vor fi deschise târgurile de Crăciun din București, Sibiu, Budapesta, Viena și Praga / Foto: Pixabay, de Dar1930
Află în articol când vor fi deschise târgurile de Crăciun din marile orașe.

Deși este abia început de noiembrie, Europa se pregătește de sărbători. Oamenii sunt deja cu gândul la Crăciun, iar în magazine au apărut primele decorațiuni și dulciuri pentru sărbătorile de iarnă.

Târgul de Crăciun din Budapesta, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, se deschide pe 18 noiembrie, iar la noi, cele de la Sibiu și Craiova, chiar cu o săptămână mai devreme, transmite Pro Tv. Și la Craiova luminițele târgului de Crăciun, clasat pe locul șase pe lista celor mai frumoase din Europa, se vor aprinde peste nouă zile.

Din 19 noiembrie până la Crăciun, și cele mai frumoase piețe din Viena vor fi inundate de aroma produselor de panificație și a vinurilor fierte. În același weekend, Copenhaga și Strasbourg, dar și orașe din Germania, își vor inaugura târgurile de sărbători.

Urmează, spre finalul lunii, târgurile din Praga, dar și din orașul de poveste din Franța - Colmar - unde sunt deja rezervate 90% din locurile de cazare.

Bucureștenii vor avea două Târguri de Crăciun, unul în Piața Constituției și unul în Parcul din Drumul Taberei. Ambele se vor deschide înainte de 1 decembrie.

Cel mai tare cadou de Crăciun pentru colegul/colega de care nu îţi place

Se organizează Moş Crăciun secret la tine la birou şi ţi-a picat un/o coleg/ă de care nu îţi place deloc? Englezii au venit cu ideea cadoului perfect. Este vorba despre un calendar cu fotografii ale... autostrăzii M40, o şosea lungă de 89 mile între Londra şi regiunea Midlands. 

Conform The Guardian, una dintre luni are o fotografie cu... nişte piloni de susţinere. "Este, discutabil, cel mai bun calendar al anului. Mai există, însă, şi competitori, pentru că vor mai apărea calendare cu Pui Extraordinari şi cele mai bune mulinete din lume", arată sursa citată. 

Motorway Vistas, compania care produce calendarul M40, transmite că vânzările sunt extrem de ridicate, mai ales sub formă de cadouri de Crăciun pentru persoane deloc agreate.

Brazii de Crăciun vor costa mai mult în acest an. Care sunt motivele

 

Mai sunt doar 81 de zile până la Crăciun, însă veştile nu sunt prea bune. Dincolo de creşterea inflaţiei şi de scumpirile produselor de bază, în acest an s-ar putea să plătim mai mult şi pentru bradul de Crăciun. 

Vestea vine, ce e drept, din SUA, dar se aşteaptă un efect de undă la nivelul întregii lumi. Astfel, fie că vorbim de pini, molizi sau brazi, preţurile ar putea creşte în acest an, afirmă crescătorii. Totul din cauza creşterii inflaţiei, care a dus la scumpirea materialelor necesare livrării brazilor la retaileri, dar şi la creşterea costurilor cu forţa de muncă. 

Grupul "Real Christmas Tree Board" a întrebat 55 de vânzători de brazi de Crăciun cu cât vor creşte preţurile în acest an. Conform studiului, 71% dintre retaileri vor creşte preţurile cu 5% până la 15%, raportat la anul trecut, în timp ce alţii ar putea aplica scumpiri de până la 20%. 

"Am întrebat şi consumatorii ce aşteptări au cu privire la preţurile brazilor de Crăciun în acest an. Şi aceştia ne-au spus că se aşteaptă să plătească mai mult pentru brazi din cauza inflaţiei, dar afirmă că vor continua să îi cumpere", a explicat Marsha Grey, directorul executiv al Real Christmas Tree Board, conform CNN. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel