România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 11 sep, 16:12
Când vom avea vaccinul anti-COVID. Andrei Baciu explică: Câte doze îi revin României
Foto: Polina Tankilevitch, Pexels
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a spus în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL când am putea avea vaccinul anti-COVID.

"Sunt 6 companii care au ajuns în într-un stadiu trei al studiilor clinice, ceea ce înseamnă că la finalizarea acestui stadiu practic dacă lucrurile ies așa cum ne dorim vor intra pe procedura de avizare, iar după acel moment respectivele vaccinuri pot intra pe piață și pot fi livrate tuturor statelor membre.

Este important de menționat că la nivel european România va primi, indiferent de doza care va fi stabilită, volumul primei tranșe alocate, România va primi un volum echivalent cu proporția din populația europeană. Pe discuția cu vaccinul de la Oxford pentru prima tranșă România avea alocat 1.290.000 de doze, deci aproximativ 4% din populația Europei, aproximativ 4% din prima tranșă de vaccinuri. Cam aceasta va fi abordarea indiferent de compania care va reuși prima să obțină autorizația pentru punerea pe piață a vaccinului.", a declarat Andrei Baciu în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL. 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro