Când vin banii UE pentru România. Miza Guvernului, explicată de Adrian Câciu: Habar nu are
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: piabay.com
Foto: piabay.com
Adrian Câciu, economist, a explicat strategia Guvernului privind banii europeni pentru redresarea economiei după pandemia de Covid. 

Economistul Adrian Câciu a intervenit sâmbătă seara în direct la România TV unde a explicat strategia pe care o are Guvernul cu cele aproximativ 30 de miliarde de euro, fonduri de ajutor în contextul pandemiei de coronavirus. 

”Banii vor ajunge în țară, în cel mai optimist scenariu, undeva în octombrie 2021. Adică atunci vom avea într-adevăr un plan de redresare aprobat și agreat cu Comisia Europeană și vom avea dreptul să luăm un avans de 13%”, a declarat Adrian Câciu. 

Întrebat de ce guvernele din Germania, Austria, Marea Britanie, pot da fonduri pentru cei afectați de pandemie, 

”Aici este o chestiune pe care Guvernul habar nu are să o citească. Toate aceste state membre se finanțează din resurse proprii numai că acele resurse proprii sau împrumuturi vor putea fi decontate din planurile de redresare pentru că regulamentul mecanismului european prevede că toate măsurile din februarie 2020 pot fi decontate indiferent de momentul la care se aprobă planul. Guvernul nostru a pus deoparte aceste măsuri, s-a împrumutat pe datorie publică, iar pe planul de redresare propus își prevede niște proiecte de genul ”irigări Sahara și facem munții Stâncoși în România”, proiecte care nu au nicio legătură cu realitatea. Miza la tot acest pe care ei vor să îl pună în aplicare sunt acele firme de consultanță care vor face studiile de fezabilitate”, a declarat Adrian Câciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel