Data actualizării:
Data publicării:

Când va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16. Un centru de instruire va fi şi în România

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol când va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16.

O coaliţie formată din 11 state va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16 în august în Danemarca, transmite Agerpres. În plus, un centru de instruire va fi creat şi în România, au anunţat marţi oficiali citaţi de Reuters.

VEZI ȘI: Rusia crede că avioanele americane F16 care ajung în Ucraina ar putea fi dotate cu arme nucleare

"Sperăm că vom putea să vedem rezultate la începutul anului viitor", a declarat presei în timpul summitului NATO de la Vilnius ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen.

VEZI ȘI: Ucraina ar fi plasat mai multe comenzi de armament în România. Chirieac: Eu nu știu ca țara noastră să mai producă armament performant. Nu s-a investit de 30 de ani

Danemarca şi Olanda conduc eforturile unei coaliţii internaţionale create pentru instruirea piloţilor, susţinerea personalului auxiliar, mentenanţa avioanelor şi în final furnizarea unor aparate F-16 către Ucraina, relatează Agerpres. Reamintim că primele informații despre faptul că o coaliție de țări occidentale considera România drept un posibil loc de antrenament pentru piloții ucraineni pe avioanele de luptă F-16, au apărut în luna iunie.

Atunci, oficiali ai Pentagonului au declarat pentru Politico că grupul "lucrează pentru a negocia un contract pentru a efectua antrenamentul pe aceste aeronave într-un loc din România" și că este probabil că "Lockheed Martin, care construiește F-16, să conducă antrenamentul".

VEZI ȘI: Politico: Occidentul consideră România drept un posibil loc de antrenament pe F-16 pentru piloţii ucraineni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel