"Când se vor RECALCULA CORECT pensiile?". Raluca Turcan, răspuns pentru un pensionar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Raluca Turcan a fost întrebată de către un pensionar când se vor recalcula corect pensiile. Acesta a semnalat faptul că nu au fost luate în calcul orele lucrate pe timp de noapte și cele din weekend. Vezi ce a răspuns ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a fost întrebată de către un pensionar, în cadrul unei emisiuni de la RealitateaPlus, când vor fi recalculate corect pensiile. Problemele menționate de el au fost semnalate de către mai mulți pensionari.

"Când se vor recalcula corect pensiile? La recalcularea actuală nu s-au luat în calcul orele pe timp de noapte, orele lucrate sâmbăta și duminica și sărbătorile legale, orele suplimentare până la data de 1 aprilie 2001." este întrebarea lui Gheorghe Chiriță, un pensionar.

Raluca Turcan nu a oferit un răspuns clar. Aceasta e explicat ce prevede actuala lege, dar nu a spus dacă se preconizează unele schimbări, în contextul în care pensionarii sunt nemulțumiți de aceste lucruri.

"În cazul actual al pensiilor se iau în vedere doar sporurile cu caracter permanent, însă în privința sporurilor de noapte, dacă acesta poate fi demonstrat cu documente care să ateste utilizarea acestui tip de muncă pe perioada nopții, conform anexei 16, se poate valorifica la calculul pensiilor.", a răspuns Raluca Turca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel