ALERTE meteo de vreme severă. Mateescu (ANM) anunță când scăpăm de fenomenele extreme. Vremea în weekend
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum va fi vremea în următoarele zile, dar și cât timp vor mai fi emise alerte de vreme severă. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a intervenit în direct la România TV unde a explicat cum va fi vremea în următoarele zile, dar și cum va fi pe litoral în weekend. Specialistul a subliniat că momentan vor mai fi emise atenționări de vreme severă imediată. 

”Cu siguranță vor mai urma avertizări meteorologice nowcasting în următoarele ore pentru că ne așteptăm în continuare ca în aceste zone să mai avem la nivel local situații în care se impune emiterea unor astfel de mesaje. Cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni vorbim de perioade de instabilitate atmosferică, în special pe parcursul zilei de mâine în zonele centrale estice, sud-estice și zona de munte. Sâmbătă în vest, nord, centru, sud-est, iar duminică ne așteptăm în special în zona de centru, zonele de deal și de munte, pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar de luni să spunem că aria precipitațiilor este în restrângere, doar în zonele de deal și de munte și putem să vorbim și de o încălzire a vremii de la mijlocul săptămânii pentru că deja mâine vorbim de temperaturi maxime care nu vor depăși 20-21 de grade Celsius în zonele depresionare, cel mult 32 de grade în sud-vestul Olteniei. Sâmbătă, de asemenea, ne așteptăm la 21 de grade în partea de nord-vest, 30 de grade în sud și sud-est. Duminică vorbim de cele mai mari valori, 32 de grade în sud-vest, iar de la mijlocul săptămânii viitoare, mai ales de marți, este posibil să consemnăm din nou valori de 35-36, este posibil chiar 37 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM. 

Cum va fi pe litoral

Întrebată cum va fi vremea pe litoral în weekend, directorul ANM a precizat: 

”Vineri și sâmbătă avem nori în zona litoralului, posibil averse, dar duminică și luni condițiile sunt mai bune, o vreme însorită și cu temperaturi de peste 25-26 de grade Celsius”, a mai declarat Elena Mateescu. 

CITEȘTE ȘI: ANM, noi avertizări de furtuni în vigoare. COD ROȘU. Populația, alertată prin RO-ALERT - UPDATE                                                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel