Data actualizării:
Data publicării:

Când pică Paştele ortodox și catolic în 2022, 2023 și 2024

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Data la care se sărbătorește Paștele este diferită de la an la an.

Alegeri prezidentiale 2024

Când pică Paștele ortodox în următorii ani:

Paştele ortodox 2022 – duminică, 24 aprilie

Paştele ortodox 2023 – duminică, 16 aprilie

Paştele ortodox 2024 – duminică, 5 mai.

Când pică Paștele catolic în următorii ani:

Paştele catolic 2022 – duminică, 17 aprilie

Paştele catolic 2023 – duminică, 9 aprilie

Paştele catolic 2024 – duminică, 31 martie.

Conf. Dr. Maria Nițescu: Cel mai bun ingredient al unui stil de viață sănătos, cu sau fără post!

Conf.Dr.Maria Nițescu a spus care este cel mai bun ingredient al unui stil de viață sănătos, cu sau fără post! De asemenea, a venit cu o serie de recomandări extrem de importante pentru Postul Paștelui.

„Postul Paștelui... sănătate pentru trup și suflet! Mulți dintre noi postesc în această perioadă! Postul Paștelui este cel mai important și cel mai lung post ortodox, reprezentând o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii care sărbatoresc Învierea Domnului Iisus Hristos. Și din punct de vedere nutrițional este binevenit, organismul având nevoie să ia o pauză de la alimentele de origine animală. Sigur că asta nu înseamnă că vom mânca mai sănătos! Nutriția este o știință și faptul că punem o mâncare în farfurie, nu inseamnă că ne hrănim sănătos! 

Pentru că am deja mulți pacienți care vor să se hrănească sănătos, dar să și postească, iată câteva recomandări pe care să le aveți în vedere, în această perioadă:

1. Consumați zilnic proteine, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă la fiecare din cele trei mese principale. Alimentele de origine vegetală, nu conțin prea multe proteine, iar acestea nu fac parte din categoria proteinelor de calitate superioară. În plus, combinația cu fibre și alți compuși vegetali le scade biodisponibilitatea. Așadar, încercați să consumați alături de alte legume, alimente vegetale considerate surse bune de proteine: fasole boabe, mazăre uscată, linte, năut, ciuperci. În această perioadă, contați și pe aportul de proteine din cereale integrale (pâine din grâu integral și secară, orez integral, paste integrale), quinoa și nuci. De regulă, se recomandă combinația de leguminoase și cereale integrale pentru a beneficia de toți aminoacizii esențiali pe care organismul nu îi poate sintetiza. Atenție însă, că atât leguminoasele (fasole, mazăre uscată, linte, năut) cât și cerealele, sunt foarte dense energetic, având o cantitate mare de carbohidrați. Este bine ca masa de seară să nu conțină cereale, e suficient să mâncați o salată care să conțină fasole boabe, sau o supă cremă de linte și alte legume, fără a consuma și derivate cerealiere! După cum observați, nu sunt adepta produselor din soia, felul în care sunt fabricate aceste produse, cu o multitudine de aditivi, mă determină să am o reținere cu privire la beneficiile acestora pentru sănătate. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel