Data actualizării:
Data publicării:

Când omul sfinţeşte locul. Halta din România în care trenul opreşte doar pentru căţei

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Casa lui Patrocle - Animal Rescue, Facebook
foto: Casa lui Patrocle - Animal Rescue, Facebook
Pare o secvenţă din filme! Trenul opreşte, "naşul" coboară cu o pungă plină de mâncare iar de peste tot încep să apară zeci de câini care-şi aşteaptă mereu porţia de bunătăţi, la ore fixe, şi se bucură de fiecare dată ca nişte copii când li se întorc părinţii acasă.

Trenul care oprește-n "gară" doar pentru căței există!

În halta Lucăceşti se întâmplă minuni! Şi se scriu poveşti. Poveşti despre eroii anonimi care "trag pe dreapta", se opresc din ce au de făcut şi îşi apleacă inimile înspre animăluţele care suferă de foame şi de sete undeva în pustietate, între Suceava şi Gura Humorului. Aceşti căţei au fost cel mai probabil abandonaţi acolo. Dar Dumnezeu le-a scos în cale un înger. Un om care coboară în fiecare zi din tren doar ca să lase mâncare şi apă pentru câinii care-l aşteaptă mereu, în acelaşi loc, ca pe un tată bun şi credincios. 

"În tren, pe traseul Suceava - Gura Humorului, se face un popas într-o haltă. De după tufișuri, apar la fix ca după o alarmă câțiva câini. Oprește trenul, coboară "nașul" cu o sacoșă în care ține mâncare și o sticlă cu apa ca să le umple caserolele.

Animalele sar în sus de bucurie, îi ling mâinile, apoi se retrag cuminți la masă. Trenul se pune din nou în mișcare, dar celor mici le promite că mâine se va întoarce din nou la ei.

Da, se întâmplă la noi, pe meleaguri bucovinene, cu oameni simpli, cu sufletul de aur.

Navetiștii care frecventează ruta pregătesc și ei câte un pachețel pentru câinii nimănui. Îl înmânează controlorului și se angajează să nu îi uite până data viitoare. Fiecare ticsește-n bagaj un colț de pâine, o bucată de salam sau se desparte de câte un sandwich, iar într-o pustietate deplină, unde nu calcă nici țipenie de om, trenul încărcat cu pasageri împrăștie hrană și iubire!" - au scris cei de la Casa lui Patrocle pe pagina lor de Facebook.

Val de reacţii în online

Înduioşătoarea postare a adunat în scurt timp peste 1400 de likeuri şi peste 100 de comentarii, toate de laudă şi apreciere pentru "eroul" care nu are grijă doar de călători şi de biletele lor ci şi de animalele fără hrană şi adăpost.

"Prețuire maximă pentru Omul acesta! Când mai auzi astfel de lucruri parcă îți mai vine inima la loc."

"Mai există oameni! Îi găsești de obicei printre cei simpli. Simpli, dar de mare preț. Respect! Dar tare mi-e teama ca neoamenii, aflând de gestul frumos, să nu îl interzică sau să le facă rău acestor suflete total nevinovate." 

"Foarte emoționant! Felicitări, oameni blânzi pentru bunătatea de care dați dovadă!"

"Deci mai există oameni buni!!!"

"După atâtea orori pe care le vedem la tot pasul încă mai există oameni printre noi, mai avem totuși o speranță!"

"Deci se poate sa fim oameni miloşi."

"Sper din suflet să nu se găsească cineva să interzică oprirea trenului."

... sunt doar câteva dintre zecile de comentarii pe care oamenii din toată ţara le-au lăsat la postarea asociaţiei Casa lui Patrocle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel