„Când o să fii actor adevărat, o să afli…” Ce i s-a spus tânărului Victor Rebengiuc la începuturile carierei/ VIDEO  
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu 
WhatsApp
Cum a reușit să depășească  tânărul actor Victor Rebengiuc, tensiunile cu marea actriță Aura Buzescu (1894-1992), la începuturile carierei. „Sentimentul pe care vrei să-l arăți trebuie să existe în tine!” i-a spus fosta studentă a Luciei Sturdza-Bulandra. 

Într-un fragment din cartea biografică „Ăsta-s eu. Victor Rebengiuc la 90 de ani”, ediția a III-a, editura Vremea, 2023, volum îngrijit de Simona Chițan și Mihaela Michailov, actorul Victor Rebengiuc dezvăluie dificultățile începutului de carieră în arta dramatică. 

„Doamna Buzescu s-a îmbolnăvit, a răcit și a stat acasă vreo lună de zile. Când s-a întors a făcut o trecere în revistă a tuturor scenelor pe care le lucrasem în clasă. A văzut și sceneta „Anul nou” li a zis: „Uite, așa e bine!” Era clar, într-un mod absolut, inconștient, evoluasem. Cred că încetul cu încetul am înțeles ce vrea doamna Buzescu de la mine. Am înțeles că vrea adevăr, vrea sinceritate, că vrea economie de mijloace. Faptul că nu-mi mai făcuse nici un reproș însemna că pierdusem vechile mele deprinderi și că în sfârșit înțelesesem ce dorește. Toate vin dinăuntru. Doamna Buzescu îmi spusese odată: „Sentimentul pe care vrei să-l arăți trebuie să existe în tine. Când o să fii actor adevărat, o să afli că stările pe care vrei să le exprimi nu trebuie să le iei de nicăieri din altă parte, decât din tine!” Când am înțeles asta nu am mai avut nici un fel de problemă cu doamna Buzescu.” răspunde Victor Rebengiuc 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel