Data publicării:

Când își va schimba Austria vetoul împotriva României. Răspunsul unui politolog de la Viena

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un politolog de la Viena a vorbit despre vetoul Austriei împotriva României în Spațiul Schengen.

Austria va renunța la vetoul pe Schengen după alegerile parlamentare de anul viitor, a prezis politologul austriac Reinhard Heinisch, într-un interviu pentru BNR.

Împreună cu Țările de Jos, Austria se opune extinderii Spațiului Schengen.

Ceea ce ar putea obliga guvernul să-și reconsidere poziția față de Bulgaria și România sunt interesele afacerilor austriece, crede politologul.

„În timpul discuției parlamentare, a devenit clar că companiile austriece suferă pierderi din cauza faptului că ambele țări se află în afara Spațiului Schengen”, a spus el.

Potrivit europarlamentarului bulgar Ilhan Kyuchyuk, este „absolut imperativ” ca România și Bulgaria să intre în Schengen până la sfârșitul anului, deoarece 2024 este un an electoral pentru UE, iar deciziile importante sunt greu de luat într-o astfel de perioadă.

CITEȘTE ȘI       -      ”Nu Bulgaria şi România sunt problema în ceea ce priveşte migraţia”. Europarlamentar bulgar, despre jocul pe care-l fac Austria și Olanda

CITEȘTE ȘI       -      Mesajul care îl va irita pe Zelenski. Nehammer se pune rău și cu Ucraina, după ce a refuzat România și Bulgaria în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel