Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: nasa.gov
foto: nasa.gov
Iată când va ajunge sonda Psyche 15 pe "asteoridul-cartof" cu același nume!

NASA a făcut publice detalii fascinante despre misiunea de explorare a asteroidului Psyche, evaluat la incredibila sumă de 10.000 de cvadrilioane de dolari. Agenția spațială a dat deja startul misiunii prin lansarea sondei Psyche 16 de la Centrul Spațial Kennedy din Florida în octombrie, anul trecut.

Când va ateriza sonda

Sonda urmează să ajungă la acest asteroid bogat în metale în august 2029, după o călătorie impresionantă de 3,5 miliarde de kilometri prin spațiu. Psyche se află în centura de asteroizi situată între Marte și Jupiter și se estimează că este compus dintr-o varietate de metale valoroase, printre care aur, fier și nichel.

Cu un diametru de 280 de kilometri și o lungime de 232 de kilometri, acest corp ceresc dintre cele mai rare este cel mai mare de acest tip. După aterizare, sonda va petrece doi ani orbitând asteroidul, efectuând o serie de măsurători pentru a înțelege proprietățile magnetice, compoziția și gravitația sa.

Această misiune își propune să furnizeze informații noi și importante despre formarea planetelor și compoziția corpurilor cerești. Deși unii experți sunt sceptici în legătură cu valoarea estimată a asteroidului, NASA este determinată să dezvăluie misterele înconjurătoare acestei roci spațiale unice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel