Când ar putea ieși Hidroelectrica din insolvență
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hidroelectrica-insolventa dc
hidroelectrica-insolventa dc

Hidroelectrica ar putea ieși din insolvență până la finele anului curent, a declarat joi pentru Agerpres reprezentantul administratorului judiciar al societății, Remus Borza

După ce Curtea de Apel București a decis joi că Hidroelectrica va rămâne în continuare în insolvență, Remus Borza a declarat că se depun eforturi pentru a se depăși această situație până la sfârșitul lui 2012. ”Vom continua procedurile insolvenţei ca şi până acum, cu aceeaşi determinare, onestitate, eficienţă. Până acum am atacat toate cele 9 cauze identificate care au dus la starea de insolvenţă. Lucrăm intens, deoarece dorim să comprimăm pe cât posibil timpul. Este posibil ca la finalul acestui an să iasă din insolvenţă, noi depunem eforturi,” a spus reprezentantul administratorului judiciar al societății Euro Insol.

Secția Comercială a Curții de Apel București a luat joi hotărârea de a menține dispozițiile privind insolvența Hidroelectrica, stabilite de Tribunalul București. "Curtea admite recursul, casează în parte hotărârea atacată în ceea ce priveşte cererile de intervenţie voluntară. Rejudecând, respinge cererile de intervenţie voluntară. Menţine dispoziţiile privind insolvenţa", se arată în minuta Instanţei citită joi în şedinţă publică la Curții de Apel București. ”Se pare însă că «băieţii deştepţi» utilizează nu numai căile de atac permise de lege, ci şi diverse tertipuri avocăţeşti şi procedurale pentru a-şi proteja interesele şi câştigurile exorbitante pe care le obţineau din contractele bilaterale, anterior denunţării lor de către administratorul judiciar,” scria Euro Insol, administratorul judidiciar al Hidroelectrica, într-un comunicat de presă.

Principalul furnizor de servicii tehnologice din țară și-a cerut insolvența pe 15 iunie 2012, pentru ca mai apoi să denunțe mai multe contracte cu traderi de energie, considerate păguboase atât pentru companie cât și pentru statul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel