Când ai verificat ultima dată câți bani ai? Elena Cristian (DC Business), surpriză neplăcută: Suma nu doar că nu s-a înmulțit, dar este cu 30% mai mică
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, analist DC Business, a făcut haz de necaz după ce s-a trezit, din senin, cu mai puțini bani.

Mai exact, Elena Cristian a avut un șoc în momentul în care a văzut cum stau banii ei la categoria Pilonul II de pensii. Analistul DC Business văzuse o reclamă la televizor care spunea: „banii tăi se înmulțesc la Pilonul II….intră pe www…” 

Când a intrat să verifice... stupoare: banii nu doar că nu s-au înmulțit, nici măcar nu au rămas la fel. Suma a scăzut cu... 30% față de acum doi ani.

„Sâmbătă… ascult Vocea României în timp ce spăl vasele (că aseară am adormit la jumate… de Vocea, nu de vase).

Calup de publicitate… aud: „banii tăi se înmulțesc la Pilonul II….intră pe www…”

… las vasele și caut pe mail… banii mei nu doar că nu s-au înmulțit, dar sunt cu 30% mai puțini ca acum doi ani…

Îmi piere cheful de Vocea României (mai ales că un concurent nu a auzit de Robbie Williams)… oare am ales eu fondul greșit sau reclama e mincinoasă????

... xxxx, ai legătura”, a scris Elena Cristian, analist DC Business, pe Facebook.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,71 miliarde lei, la finalul lunii septembrie 2022, în creştere cu 2% faţă de nivelul înregistrat la 30 septembrie 2021, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Fondurile de pensii private au investit 88% din portofoliu în active româneşti, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor româneşti sunt reprezentate de titluri de stat sau acţiuni listate la BVB", se menţionează într-un raport al ASF.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 55,964 miliarde de lei, respectiv 63,09%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 18,778 miliarde de lei (21,17%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 7,533 miliarde de lei, respectiv 8,49% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7.908.319 milioane de participanţi în septembrie.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

VEZI ȘI: Cum aflu unde am pensia administrată privat Pilon II

Cum aflu unde am pensia administrată privat Pilon II?

Intră pe https://asfromania.ro/scr/petitiiFP , completează formularul „Cerere informații - fonduri de pensii” și află unde ai pensia administrată privat.

Aproape 7,8 milioane de români cotizează în prezent la Pilonul II de pensii private obligatorii. Dintre aceștia, doar 10% își verifică online sumele de bani acumulate în contul personal de pensie privată obligatorie, potrivit Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

APAPR a pus la dispoziție o pagină de Internet care conține legături către platformele online ale administratorilor Pilonului II. Oamenii se pot autentifica utilizând CNP-ul, adresa de email și parola pentru a afla câți bani s-au acumulat în contul de pensii de la Pilonul II.

Pagina APAPR conține și legături către platformele administratorilor Pilonului III, respectiv: Aegon Pensii Private, Allianz Tiriac Pensii Private, BCR Pensii, BRD Pensii, BT Pensii, Generali Pensii, NN Asigurări de Viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel