Cancer, cauze și screening. Cum îl descoperi
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Dr. Laurențiu Bujor, directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, a dezvăluit la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care sunt principalele cauze care duc la apariția cancerului, cât de priculos este virusul HPV și ce analize și investigații poți face ca să-ți dai seama din timp în caz că apare o tumoră.

Din practica sa clinică, Dr. Laurențiu Bujor, care a lucrat mulți ani în străinătate, spune că a remarcat să principala cauză a creșterii numărului de cazuri de cancer se datorează fumatului.

„În România se fumează mai mult. În ultimii mei ani de practică în Martinica am văzut puține cancere de laringe și puține de plămâni. Pentru că acolo, oamenii nu fumează. Deci, întra-devăr, combaterea tabagismului în România este o problemă de sănătate publică. Toată lumea o discută, toată lumea o știe. Acum vreo douăzeci și ceva de ani am asistat la un curs de oncologie toracică la care un epidemiolog a prezentat curba incidenței cancerului care a scăzut doar când a crescut prețul la țigări" arată directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, care este este medic primar radioterapie și medic specialist oncologie medicală.

Cum influențează infecția HPV (Virusul papiloma uman) apariția și dezvoltarea cancerului, dar și ce analize ne-am putea face periodic pentru a depista din timp astfel de boli, aflați de pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel