Deputata Strack-Zimmermann, comentariu ofensator despre cancelarul Olaf Scholz: trăsături aproape autiste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a făcut deputata Marie-Agnes Strack-Zimmermann despre cancelarul german Olaf Scholz.

Cancelarul german Olaf Scholz are „trăsături aproape autiste”, conform candidatei liberale pentru alegerile europene Strack-Zimmermann.

„După trei ani, mi-am dat seama că are trăsături aproape autiste, atât în ceea ce privește contactele sale sociale în politică, cât și în ceea ce privește incapacitatea de a-și explica acțiunile în fața cetățenilor”, a declarat Strack-Zimmermann, un critic de lungă durată al lui Scholz, într-un interviu publicat miercuri.

Comentariile, care se vor dovedi probabil foarte controversate și ofensatoare, aterizează cu doar câteva zile înainte ca germanii să meargă la urne pentru alegerile europene.

Strack-Zimmermann, care este candidatul principal al Partidului Liber-Democrat german (FDP) la alegerile europene, l-a criticat adesea pe cancelar pentru abordarea sa ezitantă în ceea ce privește trimiterea de ajutor militar în Ucraina.

„Nu poți ajunge la el pentru că este vădit îndreptățit de sine”, a declarat Strack-Zimmermann, adăugând că și colegii de partid ai cancelarului sunt de aceeași părere.

Scholz, acuzat că o copiază pe Angela Merkel

Ea l-a acuzat pe Scholz că o copiază pe predecesoarea sa Angela Merkel și că își bazează politicile pe sondaje, făcând doar ceea ce este popular în rândul publicului.

„El modelează politica exclusiv în funcție de sondaje”, a spus Strack-Zimmermann. Nu este treaba unui politician să le spună oamenilor ceea ce vor să audă, a spus ea, „ci să modeleze politica și să o explice concetățenilor săi”.

Strack-Zimmermann nu a terminat aici, făcând o remarcă și la adresa președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Dacă electoratul german votează pentru creștin-democrați, a avertizat ea, „o vor avea pe Ursula von der Leyen și nimic nu se va schimba la Bruxelles”.

Dar dacă votează pentru FDP-ul lui Strack-Zimmermann, oamenii se pot aștepta la „mai puțină birocrație și la o Europă mai puternică într-o lume din ce în ce mai complicată”, a promis ea, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel