Cancelarul Austriei a felicitat România. Ciolacu a vorbit cu Nehammer și anunță un prim pas pentru dezghețarea problemei Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu a fost contactat de Karl Nehammer, cancelarul Austriei, în contextul Zilei Naționale a României.

Aflat la recepție la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României, premierul Marcel Ciolacu a declarat presei că i-a fost transmis un „la mulți ani României” din partea cancelarului austriac Karl Nehammer.

Ciolacu a purtat un dialog cu Nehammer, cel care se opune în continuare intrării României în spațiul Schengen, în ciuda faptului că din punct de vedere tehnic țara noastră a îndeplinit toate criteriile.

Premierul Ciolacu a declarat că gestul lui Karl Nehammer poate fi o punte de dialog și dezghețarea chestiunii Schengen. Marcel Ciolacu consideră că discuția a fost un prim pas pozitiv în negocierile privind aderarea României la Schengen.

Amintim că în decembrie anul trecut Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen, în reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care s-a desfăşurat la Bruxelles.

O altă reuniune va avea loc la finalul anului, speranța României fiind că Viena va debloca aderarea României la spațiul Schengen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel