Cancelaria lui Merkel, reacție la afirmațiile comisarului Oettinger
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
seibert merkel dece
seibert merkel dece

Cancelaria federală a Germaniei nu gândește despre România în termenii enunțați de comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, a transmis purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, la o solicitare înaintată de Digi 24. Comisia Europeană s-a delimitat și ea de catalogările politicianului german creștin-democrat, potrivit cărora România, Italia și Bulgaria sunt state aproape neguvernabile.

”În legăƒturムcu invocata incapacitate a României de a fi guvernată precizăm cムașa ceva nu ați auzit vreodatムde la Guvernul german despre România. Cancelaria federalムnu gândește nicidecum în acești termeni despre România”, a spus Seibert.

La solicitarea cotidianului Bild, care a relatat miercuri declarațiile comisarului Oettinger, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hanses, a precizat că germanul a vorbit în nume propriu.

”Domnul Oettinger a vorbit în calitate de politician, care are opinii personale, opinii la care are tot dreptul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CE.

Președintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a criticat și el poziția comisarului european pentru Energie, despre care a spus că l-a luat pe dinainte gura mare de șvab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel