Canapeaua s-a pătat? O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Canapeaua s-a pătat. O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară. Sursa - Pexels
Canapeaua s-a pătat. O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară. Sursa - Pexels
Canapeaua este nelipsită din casă. Poți avea mai multe canapele în casă: unele din piele, altele din material textil; unele sunt canapele extensibile și confortabile, iar altele ocupă puțin spațiu.

Într-o locuință, curățarea pardoselilor, a bucătăriei, a corpurilor de baie este o activitate obișnuită și necesară. Nu uitați că și fotoliile, și canapelele au nevoie și ele de întreținere.  

Aceste piese de mobilier sunt folosite pentru a ne relaxa, pentru a citi o carte, pentru a ne uita la televizor, în timp ce ronțăim ceva. Copiii se pot juca pe canapea, iar animalele de companie trag câte un pui de somn.

Planta minune pe care trebuiă să o ai în casă: are zeci de beneficii și te salvează mereu

Prin urmare, această piesă de mobilier se poate murdări cu ușurință. De obicei avem două tipuri de canapele,  cu husă detașabilă sau fără husă. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să treceți cu o perie peste canapea. După aceea, folosiți un aspirator.

Dacă canapeaua are o husă detașabilă, aceasta se scoate, se pune la înmuiat în apă călduță, iar apoi se bagă în mașina de spălat. Va trebui să folosiți un detergent blând și puțin catifelat. Temperatura maximă va fi de 40 de grade, dar cel mai bine este să urmați instrucțiunile producătorului husei. Pentru uscarea husei, alegeți un loc luminos, dar ferit de lumina directă a soarelui.

Dacă canapeaua nu are husă detașabilă și observați mici pete de grăsime, tamponați-le cu prosoape absorbante, apoi puneți pe zona murdară bicarbonat. După zece minute, periați. Puteți înmuia peria în apă călduță, în care ați dizolvat puțin  săpun solid de Marsilia. Alternativ, puteți lua detergent lichid de vase.

Congelatorul are prea multă gheață? Pune folie alimentară pe rafturi și vezi ce se întâmplă

Dacă canapeaua este din catifea, după ce ați periat-o și aspirat-o, folosiți un șampon uscat. Alternativ, diluați 2 linguri de oțet în 500 ml de apă caldă, umeziți o cârpă  și apoi ștergeți bine canapeaua.

Dacă există pete încăpățânate,  diluați  câteva picături de săpun de vase în puțină apă. Rămâne doar să înmuiați o cârpă, să o stoarceți bine și să ștergeți canapeaua. Pentru țesăturile din bumbac, folosiți un burete înmuiat în apă caldă și săpun de Marsilia. O altă metodă este utilizarea aburului.

O gustare simplă din ardei gras. Nimic nu mai va rămâne pentru a doua zi

Pentru a îndepărta mirosul urât din canapea, trebuie să o presărați cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb. Așteptați cel puțin o oră, apoi trebuie periată și aspirată bine.

Husa detașabilă poate fi parfumată în timpul spălării. În acest caz, adăugați doar câteva picături de ulei esențial  de lavandă sau eucalipt în detergent sau balsam. 

Pentru a face o soluție de pulverizat, amestecați 500 ml apă distilată, câteva linguri de oțet, puțin bicarbonat și 15 picături de lavandă, eucalipt sau alt ulei esențial. După ce ștergeți canapeaua de praf, pulverizați soluția preparată. Lăsați să se usuce bine înainte de a vă așeza.

Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare 

Sarea este cunoscută pentru nenumăratele sale utilizări în afara bucătăriei. Probabil ai încercat deja mai multe trucuri cu sare, dar de sare pusă în pantofi, ai auzit?

În bucătărie sarea este de nelipsit. Dar utilizările sale nu se opresc aici. De fapt, sarea este un aliat prețios pentru curățarea casei. În plus, sarea poate fi folosită ca și exfoliant al pielii și scalpului.  Probabil cunoașteți deja câteva dintre aceste utilizări, dar ați încercat vreodată trucul cu sare în pantofi?

Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta

Sarea este un remediu natural, care combate mirosurilor neplăcute. Așadar, puteți pune seara sare în pantofi și adidași, mai ales dacă picioarele transpiră și miros urât.  Pentru a evita să spălați des încălțămintea, puteți apela la sare, care va elimina mirosurile urâte.

Datorită trucului cu sare, pantofii nu vor mai mirosi urât și, în plus, nu va fi nevoie să-i puni des în mașina de spălat.

Iată cum trebuie să procedați: Puneți o lingură de sare grunjoasă în pantofi seara înainte de culcare și îndepărtați-o a doua zi dimineață. De fapt, este nevoie de cel puțin 6 ore pentru ca sarea să absoarbă mirosurile neplăcute, așa că seara este momentul ideal. Repetați trucul cu sare atunci când pantofii vor miros urât.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel