Data publicării:

Canalul Siret-Bărăgan, proiectul lui Ceaușescu, interes major pentru un investitor din Israel

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp

Canalul Siret-Bărăgan, unul dintre cele mai mari proiecte care ar putea iriga cea mai vastă şi mai fertilă zonă agricolă a României, ar putea beneficia de expertiza Companiei Naţionale de Apă din Israel - Mekorot, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Alegeri prezidentiale 2024

Discuţiile privind cooperarea româno-israeliană în domeniul infrastructurii de apă au fost purtate în cadrul WATEC Israel, expoziţie de tehnologie şi inovaţie în domeniul managementului apei şi al controlului mediului, organizată în perioada 12-16 octombrie.

O parte a discuţiilor dintre delegaţia României, reprezentată de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi reprezentanţii Mekorot s-a axat pe proiectul canalului Siret-Bărăgan, un proiect strategic privind irigarea celei mai vaste şi mai fertile zone agricole a României.

'În momentul finalizării Canalului, acesta va iriga aproximativ 700.000 de hectare de teren agricol. Ministerul Mediului prin Administraţia Fondului pentru Mediu va reface, în perioada următoare, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al Canalului Siret-Bărăgan. Credem că experienţa dumneavoastră ne poate sprijini în finalizarea acestui proiect strategic', a menţionat Graţiela Gavrilescu.

[citeste si]

Potrivit ministerului de resort, discuţiile au stabilit pentru perioada următoare un schimb informaţional între cele două state privind detaliile tehnice ale proiectului Siret-Bărăgan pentru identificarea posibilităţilor concrete de conlucrare în cadrul acestui proiect de anvergură.

Conform sursei citate, întâlnirea oficială dintre ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi ministrul Mediului din Israel, Avi Gabbay, a adus în discuţie proiectele de infrastructură mare de apă şi posibilităţile concrete de cooperare în acest domeniu.

'Israelul a dobândit experienţă extraordinară în domeniul managementului apei, dezvoltând soluţii unice de gospodărire a apelor reziduale, tratare, desalinizare, securitatea apei şi de irigare. WATEC Israel 2015 a stimulat o dezbatere de fond şi a oferit perspective cu privire la aspectele-cheie cu care se confruntă resursele de apă din lume şi tehnologiile care ajută la susţinerea sistemelor ecologice', a menţionat, în cadrul întrevederii, Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel