Data publicării:

Canada: O statuie a Papei Ioan Paul al II-lea a fost vandalizată și patru biserici incendiate / FOTO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Poliția canadiană desfășoară încă o investigație asupra vandalizării statuii Papei Ioan Paul al II-lea din Edmonton.

O statuie a Papei Ioan Paul al II-lea din orașul canadian Edmonton a fost vandalizată sâmbătra trecută. Poliția investighează cazul.

Acesta nu este singurul act recent de vandalism anticatolic din Canada. Patru biserici au fost arse anterior.

În urma informațiilor despre descoperirea mormintelor nativilor americani pe terenul unor școli, Biserica Catolică din Canada s-a confruntat cu un val de ură din partea societății. Școlile, care au funcționat din secolul al XIX-lea până în anii 1990, au fost conduse de biserici catolice și protestante la cererea guvernului canadian.

Poliția canadiană a declarat sâmbătă că două biserici au fost arse. În săptămâna anterioară, alte două biserici catolice au fost arse pentru că se aflau pe cimitire ale nativilor americani.

Catedrala din Saskatoon a fost, de asemenea, vandalizată. Folosind vopsea roșie, vandalii au scris: „Eram copii”. O altă biserică din Mississauga a fost, de asemenea, vandalizată cu graffiti.

În 2015, Comisia Adevărului și-a încheiat lucrările cu privire la cele 139 de școli de internat pentru copiii nativi americani, inuit și Mestizo, care au funcționat 150 de ani în Canada. Comisia a numit activitatea școlilor drept „genocid cultural” și a punctat eradicarea limbii și culturii, precum și persecuția și violența.

Primul ministru al Canadei, Sir John A. Macdonald, spusese în parlament în 1883 că nativii americani erau „sălbatici” și că erau necesare școlile pentru ca „copiii nativi americani […] să învețe obiceiurile și modul de gândire al Omului Alb. ”

Organizațiile conduse de locuitorii indigeni ai Canadei cer Papei Francisc să-și ceară scuze pentru activitatea Bisericii Catolice în sistemul școlilor rezidențiale din Canada, potrivit RMX.

O statuie a lui Marilyn Monroe a stârnit proteste și lansarea de petiții în SUA 

 

Mai multe proteste, o petiție publică, acțiuni în instanță și un mic incendiu nu au reușit să oprească ridicarea unei statui „hiper-sexualizate” a actriței Marilyn Monroe în orașul american Palm Springs, relatează CNN.

Membrii consiliului local au prezidat duminică festivitatea de dezvelire a statuii realizate de sculptorul răposat Seward Johnson care a botezat-o „Forever Marilyn” - sau #metoomarilyn pentru cei care o găsesc sexistă din cauza rochiei albe care se ridică deasupra taliei actriței.

Incendiul, izbucnit în urmă cu 10 zile când sudorii lucrau la sculptură și niște folii de plastic au luat foc, nu a deteriorat statuia. Ceremonia a fost completată de un zbor al unui avion de luptă vintage din al Doilea Război Mondial, un Trojan T-28A Nord-American închiriat de la Muzeul Aviatic din Palm Spring (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel