Canada are de gând să dicteze pedepse mai dure împotriva manifestanților anti-vaccin
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Pexels
Pexels
Guvernul Canadei vrea pedepse mai dure pentru protestatarii împotriva vaccinurilor.

Guvernul canadian doreşte să înăsprească sancţiunile penale împotriva manifestanţilor anti-vaccinare, în special a celor care vizează spitalele, după o recrudescenţă a hărţuirii personalului sanitar de la începutul pandemiei.

„Nimeni nu ar trebui să fie intimidat pentru că a oferit sau caută să primească îngrijiri medicale şi toată lumea ar trebui să poată avea acces la îngrijirile de care are nevoie fără obstrucţie", a declarat vineri ministrul justiţiei, David Lametti, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. Modificările propuse la codul penal canadian au introdus pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru o persoană care a încercat să intimideze personalul sanitar ori să împiedice accesul la o unitate de sănătate.

Comportament „odios” din partea protestatarilor, spune ministrul

Referindu-se la anumite manifestaţii din jurul centrelor unde copiii pot fi vaccinaţi din săptămâna aceasta în Canada, ministrul a considerat că este un "comportament odios şi inacceptabil". Pandemia a exacerbat condiţiile de muncă deja dificile ale personalului sanitar, care se confruntă cu niveluri îngrijorătoare de violenţă şi ameninţări cu violenţă, a explicat guvernul de la Ottawa.

Premierul Justin Trudeau a ridicat această problemă de mai multe ori în timpul campaniei legislative din septembrie, când el însuşi a fost ţinta protestatarilor care se opuneau restricţiilor sanitare. Noile prevederi ar răspunde şi preocupărilor de lungă durată ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii, în special ale celor care furnizează servicii de avort, a precizat guvernul.

75% dintre medicii canadieni spun că au fost victimele intimidării la locul de muncă

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei naţionale privind sănătatea medicilor din 2021, realizat de Asociaţia Medicală Canadiană, trei din patru medici au declarat că au fost victime ale "intimidării sau hărţuirii la locul de muncă". Femeile medici au raportat semnificativ mai multe ameninţări decât colegii lor de sex masculin. Acest proiect de lege urmează să fie adoptat de parlament, mai scrie AFP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel