Urmărește emisiunea live
CAN 2019 - Madagascar şi Algeria, calificate în sferturile de finală
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Selecţionata de fotbal a Madagascarului continuă să surprindă la Cupa Africii pe Naţiuni ediţia 2019, reuşind să se califice în sferturile de finală, după ce a învins reprezentativa RD Congo, cu 4-2 la loviturile de departajare, duminică la Alexandria (Egipt).

La finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 2-2. Golurile au fost marcate de Ibrahim Amada (9) şi Faneva Ima Andriatsima (77) pentru Madagascar, respectiv Cedric Bakambu (21) şi Chancel Mbemba (90).

Naţionala Madagascarului, debutantă la Cupa Africii, se va lupta pentru un loc în semifinale cu câştigătoarea întâlnirii dintre Ghana şi Tunisia, programată luni.

În cealaltă partidă din optimile de finală programată duminică, la Cairo, Algeria a învins Guineea cu 3-0, prin golurile lui Youcef Belali (24), Riyad Mahrez (57) şi Adam Ounas (82).

Algerienii, eliminaţi în primul tur la ediţia precedentă a competiţiei, au obţinut astfel a patra victorie consecutivă, fiind singura echipă care nu a încasat niciun gol de la debutul CAN 2019.

"Vulpile deşertului" vor înfrunta în sferturile de finală învingătoarea meciului dintre Mali şi Cote d'Ivoire, care va avea loc luni.

Optimi de finală - rezultate:
Vineri, 5 iulie
Benin - Maroc 4-1 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri)
Senegal - Uganda 1-0

Sâmbătă, 6 iulie
Nigeria - Camerun 3-2
Africa de Sud - Egipt 1-0

Duminică, 7 iulie
Madagascar - RD Congo 4-2 la loviturile de departajare (2-2 după prelungiri)
Algeria - Guineea 3-0

Luni, 8 iulie
Mali - Cote d'Ivoire (la Suez)
Ghana - Tunisia (la Ismailia) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel