Campionatul Mondial de Esports în România: ”Este o altă lume! Probabil ăsta este viitorul”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ieşenii au venit, duminică seară, în zona Palas pentru a susţine reprezentativa României de CS:GO în cadrul Campionatului Mondial de Esports, spre supărarea suporterilor jocul fiind câştigat de echipa Argentinei cu 16 la 10.

CS:GO - Counter-Strike: Ofensiva Globală - n.r. - este esportul cu cei mai mulţi urmăritori din ţară.

Printre cei care au venit în grădina Palas de la Iaşi pentru a viziona live competiţia dintre România şi Argentina s-au aflat pasionaţi ai acestui joc, dar şi persoane vârstnice care au ţinut să îşi însoţească nepoţii.

Au fost şi persoane cărora această competiţie de CS:GO le-a amintit de confruntările din anii studenţiei.

"Este o altă lume! Probabil ăsta este viitorul. Cine ştie, jucătorii nu vor mai juca pe terenul de sport, ci din faţa calculatorului, tabletei sau telefonului. Pentru mine, jocurile video sunt un fel de tabu. În facultate, împreună cu soţia, am jucat jocuri de strategie. După o săptămână de jucat încontinuu, ne-am spus să nu mai punem mâna pe aşa ceva. Acum vedem că jocurile astea au ajuns la un alt nivel. Sunt organizate competiţii mondiale în diferite ţări. Ne bucurăm că anul acesta gazda a fost Iaşiul", a spus Mihai Codreanu, care a venit din curiozitate să vadă ce fel de jocuri sunt în prezent.

Reprezentativa României este formată din jucători români ai Nexus Gaming, Blytz, Xellow, Btn, Launx şi Sound.

"La competiţia de CS:GO, România a început drumul în cea mai dificilă grupă, şi nu oricum, ci chiar împotriva naţionalelor cu care ne batem la primul loc calificabil, Ungaria şi Germania. Au fost două meciuri în oglindă au decis palmaresul neutru al tricolorilor după prima zi. România a început meciul cu Ungaria fiind condusă cu 0-4 şi l-a încheiat învingând cu 16-14, în timp ce meciul împotriva nemţilor l-am început conducând cu 4-0, dar s-a terminat cu o înfrângere 14-16. Ai noştri au început ziua a doua cu dreptul, învingând dificila echipă a Mongoliei cu 16-12 şi făcând, astfel, un pas important către fazele eliminatorii ale competiţiei", au transmis organizatorii.

Ultimul şi cel mai important pas a fost, însă, meciul împotriva Argentinei, de duminică seară, deoarece partida a decis poziţia pe care o vor ocupa cei din echipa României în clasamentul final al grupei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel