Campionatul European de Înot de la Otopeni, dominat de Marea Britanie. Pe ce loc a fost România în clasamentul medaliilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni s-a încheiat duminică seara, cu un final spectaculos.

Ziua finală a adus în lumina reflectoarelor o performanță impresionantă, unde mai mult de jumătate dintre medaliile de aur puse în joc au fost cucerite de reprezentanții Italiei.

Dintre cele 11 finale programate pentru această seară de duminică, nu mai puțin de 6 s-au încheiat cu imnul italian răsunând în sala de concurs. Această performanță spectaculoasă a ridicat Italia din postura de deținătoare a unui singur titlu câștigat până ieri, la statutul unei echipe de temut și respectate în competiție.

Cu toate acestea, chiar și cu un număr atât de impresionant de victorii, Italia nu a reușit să se plaseze pe primul loc în clasamentul pe medalii. Acest loc privilegiat a fost ocupat de către Marea Britanie, echipa care a strâns un impresionant total de 9 victorii. Cu toate acestea, performanțele echipei britanice nu au eclipsat reușitele extraordinare ale echipei italiene în ziua finală a competiției.

România, în schimb, a reușit să-și aducă contribuția la această competiție cu două medalii de bronz. David Popovici, unul dintre cei mai talentați înotători români, a urcat pe treapta podiumului la proba de 100 de metri liber, în timp ce Andrei Ungur a obținut o performanță remarcabilă la 100 de metri spate.

Clasându-se pe locul 17 în clasamentul final al competiției, România a încheiat competiția la egalitate cu echipele Belgiei și Ucrainei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel