Campionatele Mondiale de patinaj artistic din Montreal, anulate
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Guvernul Canadei a anunțat anularea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, care ar fi trebuit să se desfășoare între 16 și 22 martie, la Montreal.

Guvernul Canadei a anunțat anularea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, care ar fi trebuit să se desfășoare între 16 și 22 martie, la Montreal, conform Agerpres.

„Campionatele Mondiale de patinaj artistic prevăzute la Montreal, săptămâna viitoare, sunt anulate", a declarat ministrul Sănătății din Quebec, Danielle McCann, invocând „potențiala transmitere a virusului unui număr important de persoane" în timpul evenimentului.

O posibilă reorganizare a evenimentului

Federația internațională de patinaj artistic (ISU) a anunțat că reevaluează „în următoarele săptămâni" o eventuală reorganizare a evenimentului, tot în acest an, dar „nu înainte de luna octombrie".

Aproximativ 200 de patinatori din 50 de țări erau așteptați la Mondialele care au urmau să se desfășoare la arena Centre Bell din Montreal.

În Canada au fost confirmate 100 de cazuri de infectare cu Covid-19, opt dintre ele în Quebec, și un deces.

Campionatul Mondial feminin de hochei pe gheață, anulat

Sâmbătă, Federația internațională de hochei pe gheață a anunțat anularea Campionatului Mondial feminin, prevăzut între 31 martie și 10 aprilie, în Nova Scotia, provincie din estul Canadei, tot din cauza Covid-19.

De la apariția noului coronavirus, în luna decembrie, au fost înregistrate peste 126.000 de cazuri de infecție, în 113 țări și teritorii, cauzând moartea a aproximativ 4.600 de persoane la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel