Data publicării:

Campioanele mondiale americane au revenit în ţară

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Fotbalistele americane au revenit în Statele Unite la o zi după ce au câştigat al patrulea titlu mondial, în Franţa, informează AFP.

Cu medaliile de aur în jurul gâtului şi cu ochelari de soare, campioanele mondiale au intrat în jurul orei 17,00 pe covorul roşu întins pe pista aeroportului din Newark, în apropiere de New York.

Surâzătoare, ele au intonat fragmente din inconfundabilele piese "We are the champions" şi "We will rock you" ale trupei Queen, făcând apoi poze de grup în tricourile lor negre cu inscripţia "World Champions".

Megan Rapinaoe şi coechipierele sale au urcat apoi cu trofeul Cupei Mondiale în autocarul care le aştepta în faţa avionului.

"Noi nu am avut wifi în avion. Am fost rupte de lume timp de nouă ore", a declarat pentru CNN cea mai bună marcatoare a turneului final.

Selecţionata feminină americană este invitată, miercuri, la o paradă la New York pentru a sărbători titlul, aşa cum s-a întâmplat şi în 2015.

Selecţionata feminină de fotbal a Statelor Unite a cucerit al patrulea titlu de campioană a lumii din istoria sa, învingând cu scorul de 2-0 reprezentativa Olandei, în finala Cupei Mondiale 2019, desfăşurată duminică la Lyon, în faţa a 57.900 de spectatori.

Căpitanul naţionalei americane, Megan Rapinoe, a deschis scorul în minutul 61, în urma unui penalty acordat după consultarea arbitrajului video, ajungând astfel la şase reuşite de la debutul turneului. Rezultatul final a fost stabilit opt minute mai târziu, de Rose Lavelle, care a trimis balonul în plasă cu un şut de la marginea careului.

Graţie acestui succes, SUA îşi confirmă statutul de naţiune dominantă în fotbalul feminin, impunându-se în patru dintre cele opt ediţii de până acum ale Cupei Mondiale (1991, 1999, 2015 şi 2019). Americancele mai au în palmares şi patru titluri olimpice, cucerite în 1996, 2004, 2008 şi 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel