Campanie Victoria's Secret, criticată aspru de presa britanică pentru mesajul negativ transmis
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Noua campanie Victoria's Secret este aspru criticată în presa britanică din cauza modelor prea slabe , subțiate în Photoshop, fiind catalogată "ofensatoare, crudă și iresponsabilă".

"Victoria's Secret a lansat un panou publicitar în care apar 10 modele super slabe cu sutiene push up. Femeile sunt catalogate drept "perfecte" cu talii minuscule, cu sâni jucăuși și funduri mici și paranteze proeminente între picioare. Modelele - denumite "ingerasi" - par a fi slabite și mai tare în Photoshop, apărând cu proporții de păpuși Barbie", scrie editorul cotidianului britanic Daily Mail, Sarah Vine, potrivit perfecte.ro.

Ziarista britanică, care are o fiică adolescentă, trage un semnal de alarmă asupra mesajului negativ pe care îl transmite noua campanie Victoria's Secret tinerelor din ziua de azi, precizând că va face totul pentru a promova o atitudine pozitivă pentru alimentație sănătoasă și multe exerciții fizice. "Când vezi poza cu cele 10 fete în bikini, nu te gândești "Doamne, fetele astea au nevoie de o ciorbă de văcuță și o chifla cu unt", te gândești "Dacă aș arăta așa, toate problemele mele ar fi rezolvate".

"Nu este niciun dubiu cum văd ei perfecțiunea: sâni jucăuși, talie mică și fund neglijabil, cu o paranteză uriață între picioare, suficient de mare încât sâ parchezi o bicicletă".

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, semnalează jurnalista, fetele par a fi fost subțiate cu un pic de ajutor al minunatului program Photoshop, una dintre modele, o fată brunetă ce poartă un costum violet, având proporțiile unei păpuși Barbie, care, după cum știm cu toții, este anatomic imposibil.

Sarah Vine precizează că, desigur, nimeni nu se așteaptă ca celebra companie să folosească femei obișnuite pentru a face publicitate produselor sale, însă, această campanie, este de-a dreptul ofensatoare și iresposabilă, ba chiar crudă. 

Nu toată lumea împărtășește punctul de vedere al editorialistei Daily Mail, după cum reiese din postările celor care au comentat articolul: "Mie mi se pare ca fetele acelea arata normal. Nici prea grase, nici prea slabe"; "De ce n-ar arata femeile ca modelele din poza? Sanatoase si slabe? Femeile nu au fost menite sa fie grase", "Nu vad care este problema. Fetele alea sunt recumite pentru cele mai frumoase corpuri din modelling. Este fantezie", sunt doar câteva dintre comentariile postate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel