Campania socială 'Grăuntele de lumină 2023'. Pr. Dan Damaschin: Cei peste 10.000 de copii vor primi, pe lângă daruri consistente de Paști, și o ie / Conturi donații
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Dan Damaschin
Foto Facebook Dan Damaschin
Părintele Dan Damaschin a iniţiat o nouă campanie socială, intitulată „Grăuntele de lumină 2023”, prin care doreşte să ajute peste 10.000 de copii. Aceștia vor primi anul acesta și o ie.

Părintele Dan Damaschin a oferit un interviu, pentru DC News, în care a relatat stadiul campaniei sociale pe care o derulează alături de alți oameni, voluntari inimoși.

'Grăuntele de lumină este un proiect al Asociației 'Glasul Vieții', al voluntarilor din cadrul Bisericii de la Spitalul Cuza Vodă din Iași. Face parte dintr-un mai mare proiect, prin care îngrijim și pregătim pentru școală 10.233  de copii, în clipa de față. Copiii provin din familii cu mulți copii acasă, din familii monoparentale sau chiar orfani de unul sau ambii părinți.', a spus părintele Dan Damaschin.

'În fiecare etapă a acestui proiect, fie că vorbim despre 'Grăuntele de muștar', toamna, la început de an școlar, fie că vorbim de 'Grăuntele de iubre', la Nașterea Domnului, fie că vorbim de 'Grăuntele de lumină' acum, la Învierea Domnului, suntem preocupați ca toți copiii să primească hăinuțe și încălțăminte noi, de bună calitate, articole de igienă și curățenie pentru a întreține aceste haine și, după caz, pachet alimentar, rechizite sau lapte praf și scutece pentru cei mai micuți.', a menționat părintele Damaschin.

'Grăuntele de lumină 2023'. Cei 10.233 de copiii vor primi și o ie, alături de celelalte produse

'În acest fel, proiectul a demarat într-o anumită măsură, în urmă cu vreo 6 săptămâni aș spune eu, atunci când am întocmit lista și să căutăm produse pentru copii, pe la fabrici și distribuitori, retaileri. În momentul de față, mare parte din produse se află în depozitele noastre. De Paști, copiii vor avea pantofi de tip sport, o pereche de pantaloni, blugi de calitate, de firmă, o geacă de vară, la modă să spunem. Am introdus de anul acesta obligatoriu o ie, astfel încât ai noștri copii să poată să meargă la biserică în noaptea de Înviere și nu numai, având haine care să le ofere demnitate, să le ofere bucurie și, desigur, încredere în cei din jurul lor.', a declarat părintele Damaschin.

'Pe lângă acest pachet complet de hăinuțe copiii vor avea și un pachet alimentar format din cârnat tradițional, pastramă, cașcaval, pentru a avea masă îmbelșugată de Paște. Tot cu această ocazie, vor avea articole de igienă și curățenie, detergent pentru mămici pentru spălat vase și haine, precum și șampon, periuță și pastă de dinți pentru copii, ca să rămână curați și pe mai departe.', a spus părintele Damaschin.

'Proiectul a fost lansat în mediul virtual în urmă cu 2 săptămâni. Vă transmit și modalitățile prin care se poate dona, noi urmând ca să ne achităm datoriile care sunt destul de mari față de furnizori și de fabrici. Sperăm ca cel puțin în 25 martie să putem avea toate produsele pentru ca să ne apucăm să distribuim hainele și produsele semi-preparate, care vor fi vidate pentru a fi păstrate până la Paște.', a declarat părintele Dan Damaschin, într-un interviu acordat DC News.

Modalităţi de sprijin - conturi donații

'Doar împreună, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem semăna și în acest an 'Grăuntele de lumină'. Dăruind iubire, putem da aripi fiecăruia dintre cei 10.233 de îngerași!

1. Alegeți un copil din LISTĂ, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu codul din dreptul său.

2. Donaţi 300 de lei, 60 de euro, 60 de dolari, 53 de lire sau orice sumă de orice valută echivalată în lei, în conturile de aici, cu precizarea „DĂRUIM LUMINĂ”.

3. „Pentru îngerașii noștri, în cel mai scurt timp, vom da culoare celui mai frumos și consistent pachețel, cu hăinuțe și încălțăminte, trusa de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pasta de dinți, detergent), jucării, dulciuri și nelipsita trăistuță cu merinde, toate comandate la poarta fabricilor și negociate la sânge, pentru a îmbrăca și hrăni cu aceiași bani cât mai mulți copii. Așa, sperăm să ne înțelegeți de ce încurajăm donația în bani și nu în produse cumpărate de la hipermarket”, a explicat părintele.

Conturile şi detaliile complete ale campaniei „Grăuntele de lumină 2023” sunt disponibile aici!

Părintele Dan Damaschin este preot la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași. Este cunoscut și pentru acţiunile sale ample în plan social-filantropic.

Împreună cu voluntarii asociaţiei „Glasul Vieţii”, părintele Dan Damaschin are grijă de câteva mii de copii din judeţele Moldovei. Le oferă periodic haine, rechizite şi alimente.

Citește și Exclusiv - Petiție către Primăria Cluj pentru acordarea de stimulent financiar nou-născuți 2023

Citește și -  Exclusiv Interviu. Părintele Dan Damaschin, îngerul a peste 7000 de copii, omul anului: Miracol în România despre care nu se vorbește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel