Campania lui Joe Biden, acum și pe TikTok - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Campania lui Biden este acum și pe aplicația de socializare controversată din punct de vedere politic, TikTok.

Contul de TikTok Biden-Harris HQ, operat de campania Biden, a făcut prima sa postare duminică seara, sincronizată cu Super Bowl. Aceasta l-a prezentat pe președintele Joe Biden răspunzând la întrebări cu tematică fotbalistică. Când a fost întrebat dacă îi încurajează pe Kansas City Chiefs sau pe San Francisco 49ers, Biden a optat pentru Philadelphia Eagles, deoarece altfel ”aș dormi singur”, deoarece ”soția mea este o fată din Philly”.

Decizia campaniei lui Biden de a se alătura platformei de socializare vine în contextul în care compania a fost supusă unui control sporit din cauza proprietății sale din China. Liderii Congresului din ambele partide au cerut interzicerea aplicației TikTok, invocând probleme de securitate. Casa Albă, anul trecut, a dat agențiilor federale 30 de zile pentru a șterge aplicația de pe toate dispozitivele guvernamentale. Majoritatea statelor au interzis aplicația TikTok pe dispozitivele guvernamentale.

Aplicația TikTok este extrem de populară, în special în rândul americanilor sub 30 de ani. Pew Research Center a constatat că 63% dintre adolescenți au declarat că au folosit TikTok. A fost aplicația pe iPhone clasată pe primul loc în 2022, potrivit Apple, deși a coborât pe locul cinci în 2023.

Susținerea tinerilor alegători

Mișcarea campaniei lui Biden vine într-un moment în care președintele se confruntă cu dificultăți în a câștiga susținerea tinerilor alegători, o parte esențială a bazei Partidului Democrat.

Consilierii de campanie ai lui Biden au declarat că vor lua măsuri avansate de securitate în jurul aplicației. ByteDance, compania mamă a TikTok, a declarat că nu este deținută sau controlată de guvernul chinez.

Campania lui Biden nu s-a alăturat TikTok în 2020, în schimb au folosit influenceri pentru a-și disemina mesajul pe platformă.

În postarea de duminică seara pe TikTok, când a fost întrebat dacă îi preferă pe Travis Kelce sau Jason Kelce, unul care se întâlnește cu Taylor Swift, iar celălalt este un fost jucător al echipei Philadelphia Eagles, Biden a ales în schimb ”Mama Kelce”.

”Am înțeles că face niște fursecuri grozave cu fulgi de ciocolată”, a spus Biden, conform POLITICO.

@bidenhq

lol hey guys

♬ Fox nfl theme - Notrandompostsguy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel