Data actualizării:
Data publicării:

Campania Israelului pentru eliminarea Hamas în Gaza. Ambasadorul Azar: Suntem într-un ocean de state arabe și islamice

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a fost invitat la podcastul „Ce mai zici?” unde a vorbit despre campania de eliminare a grupării teroriste Hamas și situația din Rafah.

Întrebat, la podcastul „Ce mai zici?”, ce părere are de nivelul mare de distribuire al mesajului „all eyes on Rafah” (toți ochii pe Rafah), Azar a răspuns:

„Cred că în ceea ce privește rețelele de socializare, Israelul are provocări imense, care țin de foarte mulți factori. Primul ar fi că suntem un singur stat într-un ocean de state arabe și islamice. Avem populație mică, deci numărul de utilizatori este mult mai mic în comparație cu alte țări. Al doilea factor e că avem țări precum Iran sau Qatar, dar și factori politici în Occident, care critică Israelul și au o putere media foarte greu de egalat.

Doar să vă dau un exemplu, Al-Jazeera, publicație care e foarte critică cu Israelul și susține Hamas, are un buget de un miliard de dolari. Ăsta ar fi bugetul întregului Minister al Afacerilor Externe din Israel. Deși avem unele dintre cele mai bune departamente media digitale, în comparație cu orice alt minister de externe din lume, asta e doar o picătură într-un ocean. Mai e și publicația TRT, din Turcia, tot foarte ostilă, mai sunt și alte publicații Occidentale, precum BBC, care au adoptat o linie critică față de Israel. Practic, e o bătălie pe care o pierdem.

Dar când ne uităm la sondaje, vedem un sprijin uriaș pentru Israel al publicului american, francez, dar și din alte țări. Oamenii susțin foarte mult Israelul, asta deși acoperirea media continuă să fie negativă”.

IDF a anunțat că va face zilnic o „pauza tactică” pentru a permite livrarea de ajutoare umanitare

Forțele armate israeliene au anunțat că vor face zilnic o "pauză tactică" în ofensiva din Gaza pentru a permite livrarea de ajutoare, transmite agenția DPA, citată de Agerpers.

Armata a precizat într-un mesaj pe platforma X că pauza va avea loc zilnic între orele 8 și 19, pe traseul dintre Kerem Shalom - punct de trecere a frontierei unde se intersectează granițele Israelului, Egiptului și Fâșiei Gaza - și șoseaua Salah al-Din, principala arteră rutieră din Gaza, continuând spre nord.

Aceasta va permite creșterea volumului de ajutoare umanitare care ajung în Gaza, se menționează în anunț.

Traseul respectiv trece pe la sud de orașul Rafah, unde Israelul își continuă operațiunile, considerând că localitatea este ultimul bastion al militanților din gruparea islamistă Hamas.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel