Campania din Capitală, la DNA. Dovezi: 22 de fotografii anexate la dosar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a depus astăzi, 1 iunie 2016, o plângere penală împotriva viceprimarului cu atribuții de Primar al Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, și a Directorului General în cadrul Administrației Domeniului Public al Sectorului 2, Cristian Lemnaru. Plângerea penală denunță următoarele infracțiuni: delapidare, conflict de interese și trafic de influență.


Dan Cristian Popescu îi acuză pe Mihai Mugur Toader și pe Cristian Lemnaru că „şi-au exercitat influenţa specifică funcţiilor pe care le deţin în vederea determinării salariaţilor ADP Sector 2, pentru ca aceştia să realizeze muncă fizică şi să utilizeze utilajele/echipamentele ce se află în proprietatea ADP Sector 2, pentru şi în folosul personal al acestora."

În cazul primarului de la Iași, Contantin Nichita, DNA a recurs la arestarea preventivă într-un dosar în care acesta este acuzat că a folosit angajații Poliției locale în interes personal, respectiv spionarea fostei iubite.


Faptele menționate au avut loc în data de 7 mai a.c., când „numiţii mai sus amintiţi au folosit bunurile pe care le gestionează şi aflate în proprietatea ADP Sector 2 Bucureşti, pentru şi în folosul campaniei electorale a numitului Toader Mugur Mihai. Mai exact, au folosit aceste echipamente/utilaje pentru amplasarea banerelor/posterelor şi a altor materiale electorale, săvârşind astfel infracţiunea de Delapidare infracţiune prevăzută şi pedepsită de Art. 295 Cod Penal", se menționează în plângerea penală.


„Strategia de campanie electorală a Partidului Social Democrat în Sectorul 2 a inclus spectacole, cadouri pentru copii și pentru părinții acestora, excursii electorale, toate acestea pe banii Primăriei Sectorului 2, adică pe banii noștri, ai cetățenilor din acest sector. Am făcut deja o plângere penală pentru aceste fapte. De curând am aflat însă că Primarul Toader a mers și mai departe: a folosit angajații Primăriei, din cadrul Administrației Publice Sector 2, pentru a amplasa materialele sale electorale, o acțiune ilegală și care sfidează bunul simț și interesele cetățenilor din sector," a declarat Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.


Mihai Mugur Toader mai este acuzat și de faptul că a ordonat salariaților ADP Sector 2 să realizeze muncă neremunerată pentru realizarea activităţilor specifice campaniei sale electorale. Reamintim că Instanța a dispus amendarea penală a Aministrației Domeniului Public Sector 2 pentru infracțiunea de ucidere din culpă în dosarul Ionuț Anghel, copilului ucis de câini în septembrie 2013. La plângerea penală depusă de către Dan Cristian Popescu sunt anexate, drept dovezi, 22 de planşe foto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel