Campania de vaccinare. Ciuvică şi Tache, plângere după datele publicate de Ministerul Sănătății. ”E un incident de securitate”
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Mugur Ciuvică a anunţat că, împreună cu Diana Tache, va depune o plângere referitoare la cazul datelor făcute publice de către Ministerul Sănătăţii legate de campania de vaccinare şi care au provocat un scandal public, când a fost făcută publică lista tuturor centrelor de vaccinare.

„Ştiţi că a fost scandalul ăla cu datele... ce au prezentat ei. Pe mine m-a enervat un pic. Cine a considerat chestia asta ca fiind greşită, o punea în discuţie ca şi cum a dat ăsta date de vin ruşii şi găsesc centrul unde s-a vaccinat spionul Gigel... (...) Dar mi-a atras cineva atenţia, şi împreună cu doamna Tache, în grupuleţ organizat, o să le facem o plângere pentru chestia asta cu datele, pe chestiuni civile. Ei au încălcat nu siguranţă naţională şi că vin ruşii peste noi, ci nişte legi din astea simple din Codul Penal: acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea unui sistem informatic, extragerea de date fără permisiune, chestii pe care ei le-au făcut râzând”, a anunţat Mugur Ciuvică.

„Da, ne-am gândit pentru că totuşi, e un incident de securitate. Nu e vorba despre mari informaţii de interes pentru ruşi sau chinezi, dar e vorba de un principiu. Şi în tezele de specialitate se denumeşte incident de securitate. De acestea se ocupă SRI-ul. Din ce am aflat şi eu şi domnul Ciuvică, s-ar fi făcut nişte verificări reale, însă până vin ei cu nişte concluzii ne-am gândit ca, poate, totuşi, să mai urnim din instituţiile statului şi să vedem dacă este ceva greşit cu felul în care s-au manipulat bazele de date sau nu este greşit. Explicaţiile pe care le-au dat, la vremea respectivă, cei din MS, de la domnul Voinea la doamna Moldovan şi până la Vlad Voiculescu nu sunt unele care să satisfacă un cunoscător al legilor de specialitate”, a punctat Diana Tache.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel