Camilla își ia rolul în serios. A avut prima audiență în calitate de Regină Consoartă
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Regina Consoartă Camilla a avut prima sa audiență în noul său rol.

Regina Consoartă Camilla a avut prima audiență în noul ei rol. Ea s-a întâlnit cu laureatul Joseph Coelho în Sala Regency de la Palatul Buckingham, joi dimineață. Purtând clasicul mac, alături de cristalul oval al Reginei Mamă și broșa art deco cu diamante, Regina și invitatul său, Coelho, au putut fi văzuți amândoi radiind în imaginile lansate cu ocazia întâlnirii lor, scrie Sky News.

Majestatea Sa este o iubitoare a cărților și lecturii și un susținător pasionat al lecturii pentru copii. Ea și-a înființat chiar și propriul club de carte online, numit ”Sala de lectură”. Regina Camilla deține mai mult de șase patronate legate de literatură, inclusiv National Literacy Trust și Book Trust, și a prezentat prestigiosul Booker Prize în ultimii ani.

Coelho, al cărui mandat ca laureat al copiilor se desfășoară în perioada 2022-2024, i-a succedat lui Dame Cressida Cowell în rolul de prestigiu în luna iulie.

Poet aclamat, dramaturg și autor pentru copii, lucrările apreciate ale lui Coelho includ cărțile lui ilustrate ”Luna Loves...”, seria sa întunecată din Fairy Tales Gone Bad și romanul său pentru tineri, Fata care a devenit copac.

Membrul familiei regale care nu mai trebuie să facă reverențe în fața celorlalți

Moartea Reginei a adus o serie de schimbări pentru Familia Regală, mai ales când vine vorba de titluri. Charles este acum Rege, Camilla este Regina Consort, iar Prințul William și Kate au primit titlurile de Prinț și Prințesă de Wales. Dar nu doar titlurile din cadrul familiei s-au schimbat, au existat și ajustări ale tradițiilor de plecăciuni și reverențe, iar acum există un membru al Familiei Regale care nu mai este obligat să își îndoaie genunchii în fața altor membri cu sânge albastru. 

Statutul de monarh al Regelui Charles III înseamnă că toți membrii Familiei Regale ar trebui să se încline sau să facă o reverență în fața lui. În cazul Camillei, ca Regină consoartă și adresată cu Majestatea Sa, Prințul William, Kate, Prințul Harry și Meghan Markle ar trebui să se încline sau să facă o reverență în fața ei, de asemenea. Aceasta înseamnă, de asemenea, că Regina Consoartă Camilla nu mai este obligată să facă o reverență față de nimeni din Familia Regală, deși The Mirror relatează că ea poate încă să efectueze gestul atunci când salută monarhii străini. Citește continuarea AICI

Regele Charles al III-lea vrea să îi împiedice pe prinţii Harry şi Andrew să preia interimatul funcţiilor sale atunci când el este bolnav sau se află în străinătate

Regele Charles al III-lea se pregăteşte să modifice legea din Regatul Unit pentru a evita situaţia în care prinţii Harry şi Andrew, care nu mai sunt membri activi ai casei regale, ar putea să preia interimatul funcţiilor sale atunci când el este bolnav sau se află în străinătate, potrivit unor informaţii publicate joi în mass-media britanice, relatează AFP.

Conform unei legi din 1937, monarhul britanic poate fi înlocuit pentru anumite sarcini, precum semnarea unor documente oficiale în timpul absenţelor sale de soţul sau soţia sa, precum şi de persoanele adulte care ocupă primele patru poziţii în ordinea de succesiune la tron. Vezi mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel