Cameron amenință că Marea Britanie iese din UE dacă ...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Marii Britanii, David Cameron, și-ar fi amenințat partenerii europeni cu ieșirea țării sale din Uniunea Europeană, în cazul în care luxemburghezul Jean-Claude Juncker - candidatul PPE - ar deveni președintele Comisiei Europene, scrie săptămânalul german Der Spiegel, în ultima ediție.

Citește și: Situație aiuritoare în UE: Candidatul PPE este susținut de socialiști, dar repudiat de populari

Citând "surse apropiate participanților" la summitul care a reunit, marțea trecută, la Bruxelles, șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, revista a informat că David Cameron i-ar fi transmis cancelarului german Angela Merkel, dar și altora, că alegerea lui Jean-Claude Juncker ar destabiliza în acest moment guvernul său. Astfel că, a continuat Cameron, se va vedea nevoit să devanseze organizarea referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE (pe care Cameron ar dori să-l organizeze în 2017 — n.r.), referendum care s-ar solda cel mai probabil cu refuzul britanicilor de a mai rămâne în Uniune.

"Un reprezentant al anilor '80 nu poate rezolva problemele din următorii cinci ani", ar fi declarat Cameron, referindu-se la Juncker, transmite Agerpres.

Vezi și: Angela Merkel a decis pe cine susține la președinția Comisiei Europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel