Moțiune Tanczos Barna. Stângă (PNL): Grija pentru mediu manifestată de USR e doar de faţadă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
 Deputatul liberal George-Cătălin Stângă consideră că, prin moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului, USR confirmă că a rămas acelaşi partid mic, iar grija pentru mediu manifestată de această formaţiune este doar de faţadă. 

'Prin această moţiune USR ne confirmă faptul că a rămas acelaşi partid mic, care este capabil doar să arate cu degetul. La critică nu îl întrece nimeni şi dovadă stă faptul că a depus această moţiune, dar când a trebuit să vină cu soluţii concrete pentru mediu s-au scris în batjocură în programul de guvernare al domnului premier Cioloş, propunerea de premier, doar două pagini. Aceasta este adevărata potenţă constructivă a USR pe partea de mediu', a declarat deputatul liberal, luni, în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului mediului, Tanczos Barna. El a spus că USR 'a fugit de la guvernare cu coada între picioare, provocând o criză politică majoră şi îndelungată', fără să îi pese de proiectele care trebuiau să fie implementate pentru România.

'Aţi ales, asemenea unor laşi, să dezertaţi de la guvernare şi să vociferaţi de pe margine. Acum când sunteţi în afara guvernării, ne daţi şi lecţii, vă consideraţi experţi, doar că pentru a face aceste lucruri ar trebui să fiţi pregătiţi şi să aveţi temele bine făcute, ceea ce nu e cazul. Îmi aduc aminte că v-aţi intitulat programul de guvernare în mod ironic la adresa românilor: un guvern al responsabilităţii naţionale. Din nou totul doar propagandă, pentru că în momentul în care am analizat în profunzime acest program de guvernare am observat că era de fapt un program al batjocurii naţionale faţă de mediu. Grija pentru mediu pe care o manifestaţi astăzi este doar de faţadă, iar moţiunea este doar o frustrare pe care o aveţi, pentru că nu aţi reuşit să îi ţineţi cocoţaţi în funcţii de conducere în instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Păduri pe acoliţii pe care îi aveţi la partid', a susţinut Stângă.

Deputatul a opinat că specialiştii USR sunt de fapt 'nişte amatori'

'Aţi clamat faptul că aveţi specialişti, că aveţi soluţii şi idei, dar din păcate (...) sunteţi nişte amatori. Acestea sunt faptele, restul fiind discurs politic, demagogie sau pur şi simplu moţiunea USR. Dacă s-ar da premii consistente pentru ipocrizie, cu siguranţă USR le-ar câştiga pe toate detaşat. Moţiunea de astăzi este încă o dovadă în acest sens. Este uimitor cum, de multe ori, există episoade convenabile de amnezie pe care le aveţi. O să vă dau câteva exemple din textul moţiunii. Vorbiţi despre monitorizarea calităţii aerului în România, aducând tot felul de critici, dar uitaţi, stimaţi userişti, că atunci când aţi fost la guvernare aţi condus cele mai importante instituţii din subordinea Ministerului Mediului - Garda Naţională de Mediu, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Nu înţeleg cum puteţi veni astăzi să îl acuzaţi pe domnul ministru cu privire la orice ţine de monitorizarea calităţii aerului atâta timp cât instituţia care trebuia să se ocupe de acest program, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, a avut o perioadă îndelungată în fruntea ei un userist care nu a zis nimic', a afirmat deputatul liberal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel