Data actualizării:
Data publicării:

Cameră de tortură într-un spital de copii din Bucea. Chirieac: Aşa ceva este inimaginabil şi de netolerat! Ancheta trebuie să înceapă imediat

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat atrocitățile comise de armata rusă în Bucea, unde s-a descoperit o cameră de tortură chiar în interiorul unui spital pentru copii.

"Aşa ceva este inimaginabil şi este de netolerat!"

"Așa ceva depășește imaginația, ne ducem în cea mai neagră perioadă a acestui continent. Ar trebui făcută imediat o anchetă internațională acolo, imediat. Vladimir Putin trebuie considerat pe același picior cu Adolf Hitler. Aşa ceva este inimaginabil şi este de netolerat! Indiferent care sunt consecinţele economice, mă refer la zonele de energie, de gaz, lucrul acesta nu trebuie tolerat, sub niciun fel de formă. Trebuie să îi găsească pe vinovaţi, să îi ducă în faţa justiţiei pentru a-şi primi binemeritata pedeapsă. Din toate punctele de vedere, orice întâlnire la acest moment, la nivel înalt, cu oficiali de la Kremlin este o insultă împotriva umanităţii", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

"Ne aflăm în faţa unui descreierat. Ancheta trebuie făcută imediat"

"Ce se mai poate negocia cu oficialii ruşi, în acest moment, având în vedere aceste atrocităţi care sunt dezvăluite de forţele ucrainene, în momentul în care au reuşit să intre în aceste zone care au fost ocupate o perioadă lungă de timp de armata rusă? Ce mai pot negocia, când vezi aceste camere de tortură?", a fost reacția jurnalistei Cătălina Porumbel.

"Într-un spital de copii, camere de tortură şi oameni găsiţi împușcați, cu mâinile legate la spate. Ce să negociezi? Ce credibilitate trebuie să aibă? Trebuie evitat războiul nuclear direct, fiindcă Occidentul are multă capacitate de interceptare, dar statistica este nemiloasă. Dacă lansezi 1000 de ogive nucleare odată, 1% oricum va trece de ziduri, de sistemele de interceptare, ceea ce înseamnă miliarde de oameni ucişi sau suferinzi. Sigur ne aflăm în faţa unui descreierat. Ancheta trebuie făcută imediat, fiindcă fără anchetă este zonă de imagine, de propagandă, se poate invoca orice, deşi oamenii ăia sunt morţi, legaţi la spate", a spus Bogdan Chirieac.

"Rusia nu are ce căuta în Consiliul de Securitate al ONU"

"Am înteles că cei 1600 de militari ruși care au fost în Bucea sunt publicati pe Internet, cu nume, adresă și așa mai departe. Toți 1600 trebuie investigati, iar criminalii trebuie găsiți și condamnați imediat. De asemenea, cei de la Kremlin care fac asta. Imediat, ar trebui să se pună în funcțiune întreg sistemul: Curtea Penală Internațională, Națiunile Unite", a mai spus analistul politic.

Cât despre faptul că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că UE este pregătită să trimită echipe de investigații în Ucraina, pentru a documenta aceste crime de război și crime împotriva umanității, Bogdan Chirieac a punctat că "aceste echipe trebuie trimise imediat, sub protecția militarilor NATO, care nu atacă Rusia, dar protejează echipele de intervenție și de anchetă. Așa ceva este intolerabil în 2022. Cameră de tortură la spitalul de copii, unde armata rusă face și desface. Vă dați seama, trebuie reformată ONU. Rusia nu are ce căuta în Consiliul de Securitate al ONU. Un stat care promovează așa ceva nu este un stat care să aibă drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU. Acest lucru este intolerabil!". 

Zelenski va ține un disurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU

"Nu se va întâmpla mare lucru. Este vorba de mult mai mult de atât. Sigur, Volodimir Zelenski face cunoscut, oficial, lumii întregi ce s-a întâmplat acolo (n.r. la Bucea), dar ele trebuie făcute cunoscute fiindcă societatea rusă, care a dat atâţia intelectuali de marcă, cea care a reuşit atâtea cuceriri în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, al medicinei, nu poate fi de acord cu aşa ceva. Ruşii au suferit în Al Doilea Război Mondial de aceste atrocităţi comise de trupele SS. Nu pot fi de acord ca ruşii să facă oamenilor aşa ceva. Că la Kremlin acum este o clică, o haită de însetaţi de sânge care şi-au pierdut minţile... Da, este adevărat şi probabil că trebuie luate măsuri. Dar comunitatea internaţională, în ansamblul său, trebuie să ia măsurile necesare", a spus analistul politic.

UE, noi restricţii pentru Rusia, după masacrul de la Bucea

Uniunea Europeană intenționează să impună o interdicție a importului de cărbune din Rusia, precum și o interdicție a majorității camioanelor și navelor rusești de a intra în blocul UE, ca reacție la atrocitățile armatei ruse de la Bucea, care au devenit vizibile după eliberarea orașului.

"Este util, dar cred că trebuie făcut un pas înainte, negocieri foarte serioase UE - SUA - China - India, pentru a se interzice orice fel de comerţ cu Federaţia Rusia. Acest lucru va prăbuşi economic Rusia şi va deschide calea unei soluţii, unei schimbări la Kremlin. În momentul în care ai torturat oameni şi i-ai ucis, în secolul al XXII-lea, din acel moment este un regim grav bolnav, monstruos cu care... ce să negociezi? Uciderea de oameni? Ce să mai negociezi, în momentul respectiv? Dar, repet, haideţi să vedem ancheta. Ancheta este esențială. Şi mai e ceva, o să râdeţi: în ancheta respectivă trebuie luaţi şi investigatori ruşi, trimişi de Kremlin, cu protecţie NATO - investigatori civili, nu militari - ca să aflăm cât mai repede despre ce este vorba acolo", consideră Bogdan Chirieac.

Vezi și: Zile negre pentru Kremlin. UE urmează să impună o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia și o blocare a transporturilor

"Faptul că Biden l-a făcut criminal de război pe Putin este mult prea puţin"

Kremlinul a reacționat după ce Biden l-a numit criminal de război pe Putin. "Acuzaţiile sunt inacceptabile şi ruşinoase. Insultele la adresa președintelui Rusiei continuă. Asta este rău. Considerăm acest lucru inacceptabil şi ruşinos pentru preşedintele SUA", spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Trebuie o echipă de investigaţie ONU, acolo, protejată de căştile albastre, în care să fie şi chinezul, să fie şi francezul, şi britanicul. Probabil că zece state mari trebuie să trimită investigatori acolo. Faptul că l-a făcut criminal de război este mult prea puţin, dacă mă întrebaţi, şi este o palidă descriere a situaţiei de acolo", a fost reacția anlistului politic Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel